Πρόστιμο 300 ευρώ σε 80χρονη που πουλούσε λαχανικά από τον κήπο της για να ζήσει – Διαγραφή μετά την κατακραυγή

Το ερώτημα είναι γιατί να χρειάζεται κάθε φορά ντόρος και άνωθεν παρεμβάσεις για να εφαρμοστεί η “κοινωνική ευαισθησία” την οποία όψιμα τώρα επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ.

Κάποιο μπορεί να θυμούνται την – προ πανδημίας – υπόθεση με το πρόστιμο για “φοροδιαφυγή”, που είχε επιβληθεί σε γριούλα στη Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε χωρίς παραστατικά τα χειροποίητα τερλίκια της. Τότε μετά το σάλο που προκλήθηκε το πρόστιμο διεγράφη, η νοοτροπία ωστόσο που οδηγεί την αστυνομία σε εντελώς ανάρμοστη εξάντληση της αυστηρότητάς της στους πιο αδύναμους παραμένει και εντάθηκε μέσα στην πανδημία, όπως αποδεικνύουν τα πολλά περιστατικά προστίμων για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων σε άστεγους, μουσικούς του δρόμου, ανήλικους, χώρια βέβαια η στοχοποίηση ατόμων για καθαρά πολιτικούς λόγους, όπως επειδή κρατούσαν Ριζοσπάστη ή μοίραζαν προκηρύξεις σε εργαζόμενους.

Ένα νέο περιστατικό αναλγησίας σημειώθηκε στη Λαμία, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο σε 80χρ0νη ηλικιωμένη, επειδή πουλούσε τα λαχανικά από τον κήπο της στο δρόμο για να επιβιώσει. Η γυναίκα έχει μια τραγική ιστορία ζωής, καθώς φέρεται να έχει χάσει μέσα στο χρόνια λόγω τροχαίων τα δυο παιδιά και αργότερα το εγγόνι της. Μάλιστα, μετά το θάνατο του εγγονού της, η απελπισμένη γυναίκα είχε επιχειρήσει να δώσει τέλος στη ζωή της με φυτοφάρμακο, ωστόσο ο άμεσος εντοπισμός της και η νοσηλεία της σε ΜΕΘ για μέρες κατάφεραν να τη σώσουν.

Η υπόθεση όπως είναι φυσικό προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του προστίμου για “λόγους κοινωνικής ευαισθησίας”, κατόπιν παρέμβασης του υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Η αστυνομία από την πλευρά της, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω μη χρήσης μάσκας, κι ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι πουλάει τα προϊόντα της σε πλατείας και δρόμους χωρίς άδεια, όπως και έξω από τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία προφανώς ενοχλούνταν από την παρουσία τους.

Το ερώτημα είναι γιατί να χρειάζεται κάθε φορά ντόρος και άνωθεν παρεμβάσεις για να εφαρμοστεί η “κοινωνική ευαισθησία” την οποία όψιμα τώρα επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα μάλιστα, που ασυδοσία επικρατεί όχι μόνο μεταξύ των υποτιθέμενων ταγών του τόπου, αλλά και σε χώρους εργασίας, τους βασικούς δηλαδή πυρήνες της διασποράς του κορονοϊού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: