Προσπάθεια παρεμπόδισης αγωνιστικής κινητοποίησης καταγγέλλουν ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Την προκλητική παρεμπόδιση της αγωνιστικής τους δράσης, από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΜΕΔΕ και τον πρόεδρό της, καταγγέλλουν η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και η Πανελλήνια Ένωση Ομοτίμων Μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Την προκλητική παρεμπόδιση της αγωνιστικής τους δράσης, από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΜΕΔΕ και τον πρόεδρό της, καταγγέλλουν η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και η Πανελλήνια Ένωση Ομοτίμων Μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας:

Καταγγέλλουμε τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΜΕΔΕ και τον Πρόεδρό της κ. Μακέδο γιατί:

Στις 13 Νοέμβρη ανακαλύψαμε πως στον αποθηκευτικό χώρο της βάσης του ανατολικού κλιμακοστασίου του κτιρίου ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ της Κλαυθμώνος κάποιος είχε βουτήξει τις καρέκλες μας που καταλάμβαναν ενα τετραγωνικό μέτρο στα 15 περίπου τετραγωνικά κατειλημμένου από διάφορα αντικείμενα χώρου. Οι καρέκλες βρισκόντουσαν εκεί περίπου δύο χρόνια, όταν μετατεθηκαν από άλλο αποθηκευτικο χωρο του κτιρίου, όπου ήταν άλλο τόσο χρονικό διαστημα, και τις χρησιμοποιούσαμε σε εκδηλώσεις μας. Πληροφορηθηκαμε ότι με εντολή του κυρίου Μακέδου ήρθε εταιρεία μεταφορών και τις πήγε στην Κολοκοτρώνη, στο επικινδυνο κτίριο των «Καρπαθιων», όπου εδρευουν οι κυβερνητικοι εργατοπατερες, σφετεριζομενοι τον τιτλο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Ο κύριος Μακέδος ήξερε ότι σε δύο μέρες είχαμε την εκδήλωσή μας μπροστά από το αίθριο της εισόδου και ότι ηταν απολύτως απαραίτητες οι καρέκλες για τους ηλικιωμένους, εφήβους στην καρδιά, αγωνιστές που τις είχαν ανάγκη. 

Αναγκαστήκαμε και αγοράσαμε από τις πενιχρές δυνατότητες του ταμείου μας 40 καρέκλες. Αφού τελείωσε η εκδήλωσή μας, προφανώς με εντολή του κυρίου Μακέδου, το προσωπικο της εισόδου του κτιρίου προσπάθησε, με άρτιο επαγγελματικό τρόπο, να μας εμποδίσει να τις βάλουμε στο μικρό γραφείο που έχουμε στο υπόγειο της δυτικής πλευράς του κτιρίου, και σημερα οι καρεκλες ευρισκονται εκεί. 

Η υπόθεση της εγκατάστασής μας, με τον τρόπο που υπήρχε επί μισό αιώνα δίπλα στην υπηρεσία συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, ήταν και αυτή ένα από τα ζητήματα που θα θέταμε στον κύριο Μηταράκη. Γνωστοποιήσαμε παντού τη συμπεριφορά του κυρίου υφυπουργού. Γνωστοποιούμε σήμερα την αντίστοιχη συμπεριφορά του κυρίου Μακέδου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΜΕΔΕ. Δεν έχουν καταλάβει ότι πέρασε ο καιρός που «είχαν στο χέρι» τα δύο σωματεία μας, την ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και την ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Ότι το κίνημα των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ  διαρκώς αναπτύσσεται, όπως φάνηκε και από τη συγκέντρωσή μας της 15 Νοέμβρη, που ήταν η πολυπληθέστερη που έχουμε πραγματοποιήσει ως τώρα στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο ίδιος κύριος Μακέδος, που στις 4 Οκτώβρη φωτογράφιζε τις μισοάδειες καρέκλες, πριν γεμίσουν από τους διαμαρτυρόμενους συνταξιούχους, δήλωσε στο Γενικό Γραμματέα μας ότι δεν αναγνωρίζει εμάς αλλά τον κύριο Δούκα. Ενώ έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κύριος Δούκας και η παρέα του λάκισαν από τη γενική συνέλευση της 18 Απρίλη, όταν με ομολογία τους είχαν χάσει την πλειοψηφία. και έκαναν παρασυναγωγή και στη συνέχεια παραεκλογές χωρίς εφορευτική επιτροπή στην αίθουσα που τους παραχώρησε, ενώ πριν 2 μήνες την είχε αρνηθεί στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ για τη γενική της συνέλευση. Και γνώριζε ο κύριος Μακέδος ότι η υπόθεση του ποιος εκπροσωπεί την ΕΣΤΑΜΕΔΕ βρίσκεται σε μακρόχρονη δικαστική διαδικασία, που την πρώτη της φαση έχουν χάσει ο κύριος Δουκας και η παρέα του. (Σημειώνουμε ότι η όλη περιγραφή των  γεγονότων μπορεί να διορθωθεί από τον κ. Μακέδο).

Παρά τη συνεχιζόμενη τακτικη μας, να παραμερίζουμε μια άχαρη αντιπαραθεση με το ΤΜΕΔΕ, για την οποία δεν είμαστε υπευθυνοι, είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τη συμπεριφορα της ΔΕ του ΤΜΕΔΕ και του κ. Μακέδου, τωρα που έγινε προσπάθεια να  εμποδιστει η συγκέντρωσή μας ενάντια στην αντιασφαλιστικη λαίλαπα. Η καταγγελία απευθύνεται σε όλους τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ, στο ΤΕΕ, στους συλλόγους των μηχανικών, στη ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που ανηκει η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και η ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στην προϊσταμένη αρχή του ΤΜΕΔΕ, το υπουργείο Εργασίας και το Υφυπουργειο Κοινωνικής Ασφάλισης, στον ΕΦΚΑ, και στα ΜΜΕ. 

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ και την ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος
Σταύρος  Βαρουτσής, γ. γραμματέας 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: