Πού εκκολάπτεται το φίδι;

Αν η συμπεριφορά των φασιστών είναι προκλητική για κάθε προοδευτικό πολίτη, το ίδιο προκλητική είναι και η ανοχή  που η αστική δικαιοσύνη δείχνει στους φασίστες.

Στις 07.10.2022 έξω από το Εφετείο της Αθήνας εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη μαζικών φορέων συγκεντρώθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από τη μεγαλειώδη διαδήλωση του 2020 ανήμερα της καταδίκης των εγκληματιών ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής ως μελών εγκληματικής οργάνωσης και την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Στις 07.10.2022 μέσα στο Εφετείο της Αθήνας ο συνήγορος του φασίστα Λαγού Πλεύρης, την ώρα της κατάθεσης της μητέρας του δολοφονημένου από τους ναζί Παύλου Φύσσα , ύψωσε το χέρι του σε έναν βρωμερό, προκλητικό, ναζιστικό χαιρετισμό, μπροστά στην έδρα του δικαστηρίου που την ίδια στιγμή έκανε παρατήρηση στο ακροατήριο, επειδή χειροκροτούσε τη Μάγδα Φύσσα για την έκφρασή της: «Πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα φασιστοειδή βρίσκουν έδαφος για τις εξαλλοσύνες τους εντός ακροατηρίου. Είχε προηγηθεί ναζιστικός χαιρετισμός του ιδίου δικηγόρου των φασιστών και φιέστα των οπαδών των ναζί δολοφόνων στις 28/09 μέσα στην ίδια αίθουσα.

Αν η συμπεριφορά των φασιστών είναι προκλητική για κάθε προοδευτικό πολίτη, το ίδιο προκλητική είναι και η ανοχή  που η αστική δικαιοσύνη δείχνει στους φασίστες. Έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις που κάνουν δεκτές τις αιτήσεις αναστολής καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τις πρώτες να εκδίδονται πριν στεγνώσει το μελάνι της πρωτόδικης απόφασης, αφού “το έγκλημα.. τελέσθηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών”..

Η αγκαλιά του αστικού κράτους, του «κράτους δικαίου» και της δικαιοσύνης του έχει χώρο για το αυγό του φιδιού. Οι μεγαλοστομίες περί «δημοκρατικού τόξου», οι όψιμες πειθαρχικές διώξεις από τα όργανα των δικηγορικών συλλόγων– που σπανίως γίνονται καταδίκες, γιατί άραγε; – και οι υποκριτικές καταδίκες που δεν κοστίζουν τίποτε, είναι συνθήκες κατάλληλες για τη εκκόλαψή του.

Το φίδι εξοντώνεται όταν πληγεί στο κεφάλι. Θα αναπνέει έτοιμο να ξαναεπιτεθεί, όσο βρίσκει οξυγόνο μέσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και τους θεσμούς τους, που επικαλούνται τα δικαιώματα και την δημοκρατία μόνο για να ξεπλύνουν την ποινικοποίηση των αγώνων, τις διώξεις αγωνιστών και την καταστολή.

Η απάντησή μας βρίσκεται στο δρόμο, στους αγώνες, στην συλλογική πάλη ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά.

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: