«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους»… – Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά ο αδελφός του δολοφονημένου Μιχάλη Κατσουρή

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε σήμερα, o αδελφός του θύματος, ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη οπαδού της ΑΕΚ από έφοδο των φασιστών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε σήμερα, o αδελφός του θύματος, ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη οπαδού της ΑΕΚ από έφοδο των φασιστών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο υπόμνημα – αίτημά του, ζητά τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων».

Ειδικότερα ζητά να συλλεχθεί όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική αλλά και το αντίστοιχο υλικό από τον Προαστιακό Κορίνθου αλλά και τους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας», «Περισσός», «Πευκάκια» και «Ειρήνη», να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (όπως μηνύματα, φωτογραφίες, κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τα κινητά των κατηγορουμένων, να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με τη δολοφονική έφοδο και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας, καθώς και να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στη χώρα μας και από ποιους.

Επίσης, ζητά από τους ανακριτές να καλέσει παθόντες και αστυνομικούς για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους 105 κατηγορουμένους, να αναζητηθεί -με άρση τηλεφωνικού απορρήτου- εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία όπως και να τεθεί στην διάθεση των ανακριτικών Αρχών το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται στην ΕΛ.ΑΣ..

«Μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου», αναφέρει ο αιτών στο υπόμνημα και στέκεται στην «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών- από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι την συνάντηση που είχαν με τους εν Ελλάδι συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση (οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Αυγούστου 2023 έξωθεν του γηπέδου “Αγία Σοφιά” στην Νέα Φιλαδέλφεια».

Το υπόμνημα που κατέθεσε, ξεκινάει με απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της Απουσίας»: «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους, τριγυρίζουν εκεί. Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι κι έχουν μια ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο που ο πόνος κάτω απ΄τα πλευρά μας δεν είναι πια απ΄τη στέρηση, μα από την αύξηση… Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους, είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι…».

Την ώρα της κατάθεσης του αιτήματος από τον αδελφό του 29χρονου Μιχάλη, ήδη βρίσκονταν στα δικαστήρια οι επόμενοι 40 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων -σύμφωνα με πληροφορίες- και ένας Έλληνας. Εκεί, θα απολογηθούν ενώπιον της 25ης Τακτικής Ανακρίτριας που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση, καθώς και του 14ου και της 20ης που ορίστηκαν ως επίκουροι. Αύριο θα ακολουθήσουν οι απολογίες των υπόλοιπων 35.

(Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ)
902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: