Ποια ήταν η συμβολή της κυβέρνησης στην κατάσταση τις φυλακές;

Ποια είναι η συμβολή του Φυτράκη; Είναι ο ίδιος Φυτράκης, Γ.Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης, που εισηγείται την αυστηροποίηση του 187Α (πόσο ακόμα;) Και έχει και σύμμαχο τον αμερικανό πρέσβη!

Ποια είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, πίσω από τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για τη “μεταρρύθμιση” του ποινικού κώδικα και το μοντέλο των “ανοιχτών φυλακών”; Ακολουθεί η απάντηση μιας πρώην κρατουμένης, της Σαββατούλας Καλπακίδου, σε όσα είπε ο Ε. Φυτράκης, Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στους κρατούμενους σχετικά με τα αιτήματά τους.

Ευτυχιος Φυτράκης (Γ.Γ Υπουργείου Δικαιοσύνης) Αμετακίνητος εδώ και τρεισήμισι χρόνια “Είναι το μοντέλο των ανοικτών φυλακών ουτοπία;” Η δική μου συμβολή: “Αγροτικές φυλακές, Ημιελεύθερη διαβίωση, Κοινωφελής εργασία και Κατ’ οίκον έκτιση της ποινής: Τι κάναμε, πού βρισκόμαστε.”

Ας του πούμε τι κάνανε και πού βρίσκονται…

Είναι ο ίδιος Φυτράκης που είχε εισηγηθεί τον κτηνώδη σωφρονιστικό κώδικα με επαναφορά κολπικού και πρωκτικού ελέγχου με επαναφορά φυλακών τύπου Γ (μετά από αγώνες των κρατουμένων αποσύρθηκε).

Είναι ο ίδιος Φυτράκης που είχε διατάξει τη βίαιη μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου, ημιλιπόθυμο από την απεργία πείνας.

Είναι ο ίδιος Φυτράκης που έβγαζε προσωπικά δεδομένα κρατουμένου στη δημοσιότητα με τα αδικήματά του, γιατί είχε τολμήσει να ζητήσει να σπουδάσει.

Είναι ο ίδιος Φυτράκης που δεν γνωρίζει για τους θανάτους στις φυλακές, (11 μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 18 και για να μη μιλήσουμε για πέρσι που στο κολαστήριο του Κορυδαλλού κάθε μήνα και θάνατο).

Είναι ο ίδιος Φυτράκης που εισηγείται την αυστηροποίηση του 187Α (πόσο ακόμα;) Και έχει και σύμμαχο τον αμερικανό πρέσβη!

Είναι ο ίδιος Φυτράκης που όταν είχαν εξεγερθεί οι κρατούμενοι, είχε στείλει το Δουλάμη να τους διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρξουν ποινικές διώξεις και πειθαρχικά παραπτώματα (οκτώ κρατούμενοι, πολιτικοί κρατούμενοι! καλέστηκαν από την εισαγγελία για ανωμοτί κατάθεση).

Είναι ο ίδιος Φυτράκης που είχε δώσει εντολή Σάββατο ημέρα για 30 μεταγωγές γυναικών από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Θήβα… εκδικητική μεταγωγή.

Είναι ο ίδιος Φυτράκης που στη διαμαρτυρία των κρατουμένων γυναικών του Κορυδαλλού για το θάνατο καρκινοπαθους κρατούμενης, απάντησε με βία.

Αυτή είναι Φυτράκη η δική σου συμβολή! Είναι ο πριν ΣΥΡΙΖΑ ανυπαρκτος Φυτράκης, μετα ΣΥΡΙΖΑ ο άνθρωπος των σωφρονιστικών…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: