Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού μέσα από την Αντιστασιακή Ποίηση (ΦΩΤΟ)

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και αγωνιστικής υπόσχεσης στον Λαό της Παλαιστίνης η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου αφιέρωσε την εκδήλωση στους καημούς και τις λύπες, τις θυσίες και τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού για την Γη του και τους ανθρώπους του!

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 5/4/2024 η εκδήλωση για το κλείσιμο της εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου με τίτλο: “Όμορφα Δέντρα Όμορφα Καίγονται” Η Γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού μέσα από την Αντιστασιακή Ποίηση.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Επ. Ειρήνης Βόλου Θεόδωρος Καραγιάννης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες-εικαστικούς του νομού και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου Έρρικα Γκούτενσβαγκερ που επιμελήθηκαν την Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα «Είμαστε Μαχητές και Μαχήτριες της Ειρήνης» όπου η συγγραφέας Εύη Κοντόρα σε διάδραση με τα παιδιά, διάβασαν, συζήτησαν και ζωγράφισαν για την Ειρήνη.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην ανοιχτή πληγή της Παλαιστίνης που τρέχει ακατάπαυστα με το αίμα του λαού της. Η καρδιά μας και η ψυχή μας όλων μας βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα της Γάζας, αγκαλιά με τους ξεκληρισμένους, μαζί με όλους αυτούς που ζουν δεκαετίες τώρα την ισραηλινή βαρβαρότητα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πάνω από 32.600 νεκρούς ενώ έχουμε έως τώρα πάνω από 75.000 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά.

Τα εγκλήματα αυτά δεν είναι τα μόνα, στα τελευταία 75 χρόνια έχουμε 100 χιλιάδες δολοφονίες Παλαιστίνιων και αμέτρητες, διώξεις, φυλακίσεις, εκτοπισμούς, εποικισμούς, στερήσεις σε βασικά αγαθά, σε καθαρό νερό, σε Ενέργεια.

Καταγγέλλουμε το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που προχωρά στα πιο απεχθή εγκλήματα, βομβαρδισμοί νοσοκομείων, σχολείων, δολοφονημένα γυναικόπαιδα – πόλεμος είναι αυτό ή γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού;

Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Η γενοκτονία συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει τον σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή, επικροτώντας τη σφαγή μιλώντας για νόμιμη αυτοάμυνα των Ισραηλινών. Από κοντά βέβαια και όλα τα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι κάθε λογής φασίστες που έτρεξαν να καταδικάσουν τους Παλαιστίνιους και να συνταχθούν με τις επιταγές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των Αμερικανών. Είναι ντροπή για όποιον θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός και ριζοσπάστης η ανακοίνωση στήριξης στο κράτος του Ισραήλ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να βροντοφωνάξουμε! Η Ιστορία έχει μόνο μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Ο Θεόδωρος Καραγιάννης ανέφερε επίσης ότι στα ερείπια της Γάζας, συναντιούνται 2 κόσμοι, 2 διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Οι Λαοί για τη Ζωή τους και οι αιματοβαμμένοι δολοφόνοι για τα κέρδη τους!

Στη Μέση Ανατολή συγκρούονται τεράστια συμφέροντα, για τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων και πρώτων υλών, όπως ο δρόμος του μεταξιού των Κινέζων και άλλων ιμπεριαλιστικών σχεδίων του αμερικανοΝΑΤΟικού μπλοκ δυνάμεων, αλλά και άλλων περιφερειακών δυνάμεων όπως Τουρκίας και Ιράν. Μέσα σε αυτή την αντάρα η ελληνική αστική τάξη μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθεί να πλασαριστεί για να έχει μερίδιο από τη μοιρασιά.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των κερδών τους. Με το μάτι στραμμένο στη “λεία” του πολέμου, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών.

Εμείς όμως οι λαοί έχουμε διαφορετική άποψη, εμείς είμαστε η μόνη υπερδύναμη και θα την επιβάλλουμε!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και αγωνιστικής υπόσχεσης στον Λαό της Παλαιστίνης η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου αφιέρωσε την εκδήλωση στους καημούς και τις λύπες, τις θυσίες και τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού για την Γη του και τους ανθρώπους του!

 Τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές ποιητές μιλούν για την γενοκτονία του ηρωικού λαού τους που εξοντώνεται όχι μόνο με τα όπλα αλλά και με την πείνα.

Η ποίηση αποδίδει την τραγικότητα της ζωής του λαού της Παλαιστίνης και η μουσική ντύνει τον λόγο και εμψυχώνει τις καρδιές!

Διαβάστηκαν ποιήματα των Παλαιστινίων ποιητών Ταουφίκ Ζαγιάντ, Σαχίμ Αλ Κάσεμ και Μαχμούντ Νταρουίς.

Ακούστηκαν τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοίζου, Ζουλφί Λιβανελί, Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους και αποδόσεις των Σαχίμ Αλ Κάσεμ, Ναζίμ Χικμέτ, Αλί Σαμπαχαντίν, Κώστα Μύρη, Γιάννη Ρίτσου και Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Την υλοποίηση του καλλιτεχνικού μέρους της βραδιάς πραγματοποίησαν με επιτυχία οι μουσικοί Έφη Σισμανίδου (στην ακουστική κιθάρα και το τραγούδι), Δημήτρης Καλαντζής (στην ακουστική κιθάρα, το μπουζούκι και το τραγούδι), ο ηθοποιός Βλάσσης Ζώτης στις απαγγελίες των ποιημάτων, ο Ηλίας Μπερμπέρης στις οπτικοακουστικές δημιουργίες και η Νάντια Χαγιαλά στην επιμέλεια των κειμένων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: