«Πληρώνουμε για να δουλεύουμε… πού ακούστηκε αυτό; Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παλεύουμε…»

«Είμαι ο Δημήτρης Καρατέγος από Λάρισα… Έχω ένα μικρό κατάστημα λιανικής-χοντρικής πώλησης ειδών καπνού και ειδών κάβας. Πλημμυροπαθής με την επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κατεστραμμένη… Έχουμε όλα τα άλλα έχουμε και ένα καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο που στοχεύει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους. Όπως λέγανε και στο χωριό μου, εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι…»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Αττικής και το Τμήμα ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους, μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, έγιναν χαιρετισμοί.

Παραθέτουμε τον χαιρετισμό που έκανε ο Δημήτρης Καρατέγος, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόσωπος της ΓΣ της ΕΣΕΕ.

«Είμαι ο Δημήτρης Καρατέγος από Λάρισα.

Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ μαζί σας και είναι η πρώτη φορά που μιλώ σε ένα τέτοιο ακροατήριο.

Μικρός έμπορος – με ένα άτομο προσωπικό. Εχω ένα μικρό κατάστημα λιανικής-χοντρικής πώλησης ειδών καπνού και ειδών κάβας. Πλημμυροπαθής με την επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κατεστραμμένη. Το κράτος ανύπαρκτο βοήθεια καμία, χωρίς να έχω πάρει ακόμα την πρώτη αρωγή, τώρα μου ζητούν ένα σωρό χαρτιά σαν δικαιολογητικά. Αν δεν στέκεσαι μόνος μην περιμένεις βοήθεια από κανέναν.

Εχουμε όλα τα άλλα έχουμε και ένα καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο που στοχεύει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους. Οπως λέγανε και στο χωριό μου, εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι.

Εγώ για παράδειγμα φέτος θα έχω ζημιές, πώς θα φορολογηθώ;

Εχω τρία παιδιά με μεταπτυχιακό με πανεπιστήμιο με λύκειο, πώς θα ανταποκριθώ;

Εχω στεγαστικό δάνειο, πώς θα το πληρώσω;

Εχω επιχειρηματικό, πώς θα το πληρώσω;

Ξέχωρα τα έξοδα σπιτιού.

Δημιουργούνται οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, τί θα γίνει;

Είναι σίγουρο πως στη θέση τη δική μου είναι πολλοί κάποιοι και σε ακόμα πιο δύσκολη. Είμαστε κλάδος που δεν έχουμε αφορολόγητο. Γιατί; Εμείς δεν έχουμε έξοδα διαβίωσης και οικογένειες; Πώς ζούμε;

Πριν μερικά χρόνια μας επέβαλαν το περίφημο τέλος επιτηδεύματος προσωρινό μέτρο είπαν που συνεχίζει ακόμα. Μας θεωρούν ντε φάκτο φοροφυγάδες. Πληρώνουμε για να δουλεύουμε και να πάμε ένα μεροκάματο στο σπίτι, πού ακούστηκε αυτό;

Έρχονται τώρα και μας επιβάλουν με έναν ετσιθελικό τρόπο έναν καινούριο τρόπο φορολόγησης για εισοδήματα που δεν υπάρχουν και θα είναι δύσκολο σε αυτούς τους καιρούς να υπάρξουν. Αν έχουν αμφιβολίες ας ψάξουν να τα βρουν και να εισπράξουν.

Αν θέλουν μπορούν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή, γιατί φοροδιαφυγή δεν είναι η απόκρυψη μερικών δεκάδων ευρώ ενός μικρού επαγγελματία για να καταφέρει να ζήσει αυτός και η οικογένεια του αλλά τα τεράστια κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Για αυτό απαιτούμε την απόσυρση του φορολογικού.

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Αφορολόγητο όριο για όλους στα 12.000 ευρώ και λίγα λέω, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, γιατί και εμείς άνθρωποι είμαστε.

Κατ’ εξαίρεση για τους πληγέντες της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας τα παραπάνω και ολική αποζημίωση για όλη την αξία της ζημιά.

Να αναλάβει το κράτος την καταβολή στις τράπεζες δόσεων δανείων είτε στεγαστικών είτε καταναλωτικών, είτε τα δάνεια επιχειρήσεων.

Να αναλάβει το κράτος την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και των πληγέντων και των εργαζομένων.

Να αναλάβει το κράτος το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω των καταστροφών και να συνδράμει ώστε να επιβιώσουν οι οικογένειες των πληγέντων.

Και μην μας πουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα γατί έχουν χαριστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πολλούς τα τελευταία χρόνια ξέχωρα διάφορα δωράκια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων με διάφορες αφορμές.

Αυτά είχα να πω. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παλεύουμε. Ευχαριστώ που μου δώσατε το βήμα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: