Συσσώρευση αποβλήτων αμμοβολής σε ανοικτό χώρο του ναυπηγείου Σύρου (ΦΩΤΟ)

“Με λύπη παρατηρήσαμε εδώ και κάποιες μέρες την επανεμφάνιση των “βουνών” συσσωρευμένων αποβλήτων αμμοβολής σε εξωτερικό χώρο του ναυπηγείου. Των βουνών που αποτελούσαν για πολύ καιρό τοξική βόμβα στην καρδιά της πόλης, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να διαχέονται στην ατμόσφαιρα και τη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα. “

Την επανεμφάνιση «βουνών» συσσωρευμένων αποβλήτων αμμοβολής σε εξωτερικό χώρο του ναυπηγείου καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, επισημαίνοντας πως αποτελούν «τοξική βόμβα στην καρδιά της πόλης». Στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου σημειώνονται τα εξής:

“Με λύπη παρατηρήσαμε εδώ και κάποιες μέρες την επανεμφάνιση των “βουνών” συσσωρευμένων αποβλήτων αμμοβολής σε εξωτερικό χώρο του ναυπηγείου. Των βουνών που αποτελούσαν για πολύ καιρό τοξική βόμβα στην καρδιά της πόλης, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να διαχέονται στην ατμόσφαιρα και τη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Την απομάκρυνση των παλαιών αποβλήτων από την ΟΝΕΧ τη χαιρετίσαμε ως  απολύτως θετικό γεγονός μιας και αποτελούσε ανάσα αισιοδοξίας για τη διαχείριση των επικίνδυνων αυτών αποβλήτων με βάση τις απαιτήσεις της άδειας λειτουργίας. 

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε όμως ότι τόσο σύντομα θα επαναλαμβανόταν το φαινόμενο στη νέα εποχή, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό. Σήμερα μετά από την αναφορά που καταθέσαμε στις αρχές εχθές το βράδυ, εκτελούνται εργασίες αποκομιδής των αποβλήτων και μεταφοράς τους σε πλοίο. Χρειάστηκε όμως η παρέμβαση μας, η παρέμβαση των πολιτών για την τήρηση και επίβλεψη των προβλεπόμενων για τη νόμιμη διαχείριση των αποβλήτων αυτών που δεν θα έπρεπε να έχουν αποτεθεί στον ανοιχτό χώρο.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, πολλές φορές ως φάρσα.

Δείτε εδώ την αναφορά και φωτογραφικό υλικό.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: