Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη υλοποίηση ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ-Ιλισίων, ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με την παρουσία πλήθους πολιτών, της Αντιδημάρχου του Δήμου Ζωγράφου κας Νενεδάκη, Δημοτικών παρατάξεων (Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Αθηναίων και Δ. Ζωφράφου, Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, Ανυπότακτη Πόλη Ζωγράφου, Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, Ανυπότακτη Αττική, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική) εκπροσώπων Συλλόγων (Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Εξωραϊστικός Σύλλογος Ιλισσός, Περιβαλλοντικός Οικολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάγου Ο ΥΜΗΤΤΟΣ), της Πρωτοβουλίας Αγώνα για το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, της Β΄ΕΛΜΕ, της Ένωσης Γονέων 7ου Διαμερίσματος, Ομάδας Γυναικών 7ης Κοινότητας (μέλους ΟΓΕ)και της Ομάδας Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε στις 24/4/2024, στην Πλατεία ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη υλοποίηση ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ-Ιλισίων, ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ. 

Ο κύριος ομιλητής Μιχάλης Ζωίδης, εκπρόσωπος της ΕΑΜΠ Γουδή, έκανε μία σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του θέματος κατά την περίοδο ΜΙΣΟΥ ΑΙΩΝΑ περίπου, από τη στιγμή που η έκταση παραχωρήθηκε στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου,καθώς επίσης ανέδειξε πως η διαχρονική αδιαφορία Κυβερνήσεων, Περιφέρειας και των όμορων Δήμων, όχι μόνο δεν έχουν ακόμα επιτρέψει την πραγματοποίηση του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ, αλλά δίνουν τη δυνατότητα κατακερματισμού και εμπορευματοποίησης του Πάρκου.

Ιδιαίτερα ανέφερε για τη χθεσινή συγκέντρωση πως συγκεντρωθήκαμε:

ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ:

  • Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, το οποίο έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο παράνομο πάρκινγκ πάσης φύσεως οχημάτων.
  • Για τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρουν στο Πάρκο: ο κατακερματισμός, οι περιφράξεις, η εμπορευματοποίηση (αναψυκτήριο Anassa, Άρχων), οι ασύμβατες χρήσεις (Μπάντμιντον, ΕΠΟ, Γεν. Γραμμ. Έρευνας και Τεχνολογίας) και η διαμπερής κυκλοφορία οχημάτων,

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

  • Το νέο Προεδρικό Διάταγμα, για την προστασία του όρους Υμηττού, να μην εμπεριέχει    δυσμενέστερες διατάξεις, σε σχέση με το υπάρχον Π.Δ. 187/Δ/2011.
  • Τη δημιουργία του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή με υψηλό και πυκνό πράσινο, χωρίς εμπορευματοποίηση, με την απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων και των άλλων μη συμβατών για Πάρκο χρήσεων.

Στη συνέχεια ολιγόλεπτες τοποθετήσεις έκαναν εκπρόσωποι από τις συλλογικότητες, που ήδη αναφέρθηκαν. Όλες οι τοποθετήσεις κινήθηκαν σε απόλυτη σύμπνοια με τις θέσεις της Επιτροπής μας και με την υπόσχεση να προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη για να επιτευχθεί ο στόχος. Τέλος διαβάστηκε Ψήφισμα, στο οποίο υπήρχε αναφορά σε όλα τα παραπάνω προτάγματά μας, το οποίο εγκρίθηκε από το σύνολο της συγκέντρωσης.

Ακολούθησε πορεία, με τα πανώ και το σύνολο των παρευρισκόμενων, που φώναξαν συνθήματα κατά της συνέχισης όλων των παρανομιών που συντελούνται μέσα στο Πάρκο. Η πορεία, αφού διέσχισε κεντρικούς δρόμους της περιοχής μας έφθασε στο ΥΠΕΝ (οδός Μεσογείων απέναντι ακριβώς από το ΠΑΡΚΟ). Εκπρόσωποι της Συγκέντρωσης προσπάθησαν να παραδώσουν το Ψήφισμα στους επικεφαλής του Υπουργείου. 

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, αν και έγκαιρα ενημερωμένοι με επιστολές μας, ο Υπουργός, ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ μας αγνόησαν και το ψήφισμα παραδόθηκε στους υπαλλήλους ασφαλείας του κτηρίου.

Επιτροπή Αγώνα για το Μ.Π. Γουδί

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα 24 Απριλίου 2024, ημέρα Τετάρτη όλοι και όλες που συμμετείχαμε στην συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή στην πλατεία του Μετρό της Πανόρμου

ΕΚΦΡΑZΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ

  • Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, το οποίο έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο παράνομο πάρκινγκ  πάσης φύσεως οχημάτων.                   
  • Για τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρουν ο κατακερματισμός, οι περιφράξεις, η εμπορευματοποίηση (αναψυκτήριο Anassa, Άρχων) οι ασύμβατες χρήσεις (Μπάντμιντον, ΕΠΟ, Γεν. Γραμμ. Έρευνας και Τεχνολογίας) και η διαμπερής κυκλοφορία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Τη δημιουργία του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή με υψηλό και πυκνό πράσινο, χωρίς εμπορευματοποίηση, με την απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων και των άλλων μη συμβατών για το Πάρκο χρήσεων.
  • Το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του όρους Υμηττού, να μην εμπεριέχει δυσμενέστερες διατάξεις, σε σχέση με το υπάρχον Π.Δ.187/Δ/2011

-Άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και στην επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών, ώστε να αποτραπεί η συνεχής παράκαμψη ή και καταπάτηση της νομιμότητας στο σύνολο του Πάρκου. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: