Δήμος Πετρούπολης: Αγώνας για να μη γίνει το παλιό Λατομείο Μουσαμά χώρος υποδοχής αποβλήτων

Βαγγέλης Σίμος: «Ο λαός της πόλης πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής και να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων».

Ύστερα από κάλεσμα του Δήμου Πετρούπολης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 του Οκτώβρη 2017, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην στρογγυλή πλατεία της πόλης, σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της επέκτασης της χωματερής στη Φυλή, καθώς και για την χωροθέτηση του παλιού Λατομείου Μουσαμά, ως χώρο υποδοχής αποβλήτων.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Βαγγέλη Σίμο. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης παρευρέθησαν οι κ. Ν. Σταγγουράκης, Κ. Ζαχαράκης, Θ. Λάππας, Χρ. Κυριάκος, και η κα Αικ. Πατρικίου. Επίσης, παρόντες ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Χρ. Κατσώτης, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κα Ελ. Ζαφειριού.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Δήμαρχος της πόλης, τονίζοντας ότι «οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν το ζήτημα της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων ως πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, οι διοικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, αντί να δρομολογήσουν το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, προχώρησαν στην παραπέρα επέκτασή του. Έτσι, στον περιφερειακό σχεδίασμά διαχείρισης απορριμμάτων το παλιό Λατομείο Μουσαμά, σε μικρή απόσταση από το Θέατρο Πέτρας και από οικισμούς, χαρακτηρίζεται ως «κατάλληλος» χώρος για την ταφή μεγάλης ποσότητας των υπολειμματικών αποβλήτων της Αττικής, χωρίς να αποκλείονται και τα σύμμεικτα”.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι «ο λαός της πόλης πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής και να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων».

Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής κ. Χρήστος Κατσώτης. Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας κατά μήκος της 25ης Μαρτίου, η οποία κατέληξε στην Κωνσταντινουπόλεως, ενώ ταυτόχρονα διανεμήθηκαν ανακοινώσεις σχετικά με το επίμαχο θέμα, καθώς επίσης και έντυπα συλλογής υπογραφών.

Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος θα πραγματοποιήσει συσκέψεις φορέων και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Περιφέρεια Αττικής, όπου θα κατατεθούν και οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν.

(Η φωτογραφία είναι από παλιότερη κινητοποίηση.)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: