Δημαρχείο Καρδίτσας – Αστυνομική βία και χημικά στην κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων που αντιδρούν στην παραχώρηση των Αγράφων (ΦΩΤΟ)

Με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης προσπάθησαν να απωθήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις την είσοδο στο Δημαρχείο δημοτικών συμβούλων της ΛΑΣΥ και αντιπροσωπεία φορέων που αντιστέκονται στην παραχώρηση της γης των Αγράφων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Μαζική ήταν η κινητοποίηση των συνδικάτων και φορέων της Καρδίτσας ενάντια στο ξεπούλημα δημοτικής γης, της καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά και της ιδιωτικοποίησης και παράδοσης της Ενέργειας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην κινητοποίηση καλούσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Σύλλογος Γυναικών.

Με πανό και συνθήματα βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην είσοδο του δημαρχείου της Καρδίτσας, όπου θα συνεδρίαζε η οικονομική επιτροπή, για να εγκρίνει την παραχώρηση της γης των Αγράφων, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Στην προσπάθεια να μπει στο δημαρχείο μια αντιπροσωπεία των φορέων, όπως επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να παρέμβουν στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλειδωμένες πόρτες και αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης. Τελικά κάτω από την πίεση των φορέων και των συνδικάτων και τη μαζικότητα της κινητοποίησης, αναβλήθηκε τόσο η οικονομική επιτροπή όσο και το δημοτικό συμβούλιο που θα ακολουθούσε.

Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι όταν το λαϊκό κίνημα μαζικά, αποφασιστικά και οργανωμένα παρεμβαίνει, τότε μπορεί να καθυστερήσει ή να ακυρώσει αντιλαϊκές πολιτικές.

Καταγγελία της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή του δήμου Καρδίτσας, που στις εκλογές της 26 Μάη στηρίχτηκε από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλήρως εναρμονισμένη με την κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, και την παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό άλλωστε υποδηλώνουν και οι αιτιάσεις του δημάρχου, μετά την παρέμβαση των φορέων και των δημοτικών συμβούλων της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ότι πιέζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιήσει αυτές τις πολιτικές.

Στην προσπάθεια αυτή, για άλλη μια φορά με ευθύνη της κυβέρνησης και με τις πλάτες της δημοτικής αρχής ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασαν να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες και χρήση αστυνομικής βίας εναντίον των αγωνιζόμενων φορέων του μαζικού κινήματος, που σταθερά και αταλάντευτα στέκονται απέναντι στην πολιτική αυτή.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει απερίφραστα τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Δηλώνει πως συνεχίζει τον αγώνα σε όλα τα μετερίζια για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, και ταυτόχρονα του δημόσιου χαρακτήρα της γης, και της Ενέργειας η οποία αποτελεί λαϊκή περιουσία.

Δηλώνει ακόμα πως η αναβολή της οικονομικής επιτροπής κάτω από την πίεση των αγωνιστικών παρεμβάσεων του κινήματος δεν πρέπει να προκαλέσει κανένα εφησυχασμό.

Με τη μαζικοποίηση των φορέων του μαζικού κινήματος των συνδικάτων, των συλλόγων αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, για να βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την παράδοση της δημόσιας γης στους ιδιωτικούς ομίλους, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικότερες αλλαγές και για Ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, με κεντρικό σχεδιασμό».

 

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: