«Δεν πουλάμε ό,τι δεν προλάβατε να κάψετε!» – Κάλεσμα αγώνα και συμπόρευσης για το δάσος Περτουλίου

Δεν θα τους επιτρέψουμε τον τόπο που μεγαλώσαμε, που δουλεύουμε, που κάναμε οικογένειες και γεννήθηκαν τα παιδιά μας να τον διαλύσουν για τα κέρδη κάποιων λίγων!!!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ και ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι εδώ και ένα χρόνο έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ένα άρθρο έκτρωμα (296, νόμος 4957/2022) που καταργεί την αυτοτέλεια του Ταμείου Διαχείρισης Αγροκτήματος και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα ταμείο που περιλαμβάνει και το δικό μας δάσος συνολικής έκτασης 33000στρ.

Γι’ αυτή την εγκληματική πολιτική υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, με αποκορύφωμα πέρυσι να έχει απομείνει για τη φύλαξη όλων των εγκαταστάσεων αλλά και του δάσους ένας δασοφύλακας και ένας φύλακας κτιρίων.

Έτσι, σε ένα βράδυ η κυβέρνηση πραξικοπηματικά αποφάσισε να περάσει μαζί με το νομοσχέδιο για την παιδεία και το συγκεκριμένο άρθρο. Μέσα στην «ΑΓΩΝΙΑ» τους αυτή διέγραψαν στο ΠΕΡΤΟΥΛΙ 70 περίπου χρόνια πανεπιστημιακής άσκησης και έρευνας, ξέχασαν 40-50 οικογένειες δασεργατών, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες… ενώ αποτελειώνουν και όσους κτηνοτρόφους απέμειναν.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ, ΤΟΣΟ ΑΓΧΟΣ…;;;

Η ζωή έχει δείξει πως όταν καταργούνται τέτοια ΝΠΔΔ, όσο υπονομεύεται η παιδεία και υποβαθμίζονται τοπικές κοινωνίες, από πίσω κρύβονται αρπακτικά που περιμένουν να αποτελειώσουν στο όνομα του κέρδους ό,τι άφησε όρθιο η ανάπτυξη τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΙΓΩΝ!!!

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ!!!

ΖΗΤΑΜΕ:

– Να ανασταλεί και να καταργηθεί ΤΩΡΑ το άρθρο 296. Να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι εργασίες (υλοτομία, καυσόξυλα).

– Να συνεχιστεί το προηγούμενο καθεστώς με ενίσχυση της χρηματοδότησης και πλήρη εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των δασεργατών.

– Να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασοφυλάκων, προσωπικό δασαρχείου, συντηρητών (φυλάκων κτιρίων).

-Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση για την έρευνα τη συντήρηση των δασικών δρόμων και των έργων ύδρευσης.

– Να εκσυγχρονιστούν η εστία και η λέσχη να καλύπτονται πλήρως και δωρεάν οι ανάγκες των φοιτητών που κάνουν το καλοκαίρι την πρακτική τους άσκηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ… ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

ΥΓ : Είδαμε τα καλά της ιδιωτικοποίησης τα πληρώνουμε απ’ την τσέπη μας (ΔΕΗ), θρηνήσαμε το χαμό της νεολαίας μας στα Τέμπη (ΟΣΕ).

ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: