Απόβλητα αμμοβολών – Nέο εξώδικο από την ONEX και εξώδικη απάντηση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

“Με θλίψη βλέπουμε ότι η εταιρεία έχει διαλέξει αυτόν τον δρόμο και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε και δημόσια και στις δικαστικές αίθουσες για τα αυτονόητα που είναι η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων αλλά και ο έλεγχος εκ μέρους των αρχών.”

Ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου:

Εξώδικο Νο5 από την ONEX και εξώδικη απάντηση του Παρατηρητηρίου

Νέο εξώδικο (το 5ο) μας κοινοποίησε  μία εκ των δύο(!) ΟΝΕΧ στις 07.07.2021, με αφορμή τη δημοσίευση της έγγραφης αναφοράς που υποβάλαμε στις αρχές στις 29.06.2021 σχετικά με τη συσσώρευση τοξικών αποβλήτων αμμοβολής σε ΑΝΟΙΧΤΟ χώρο του ναυπηγείου κατά παράβαση της άδειας λειτουργίας του. Με το εξώδικο αυτό η εταιρεία επιχειρεί και πάλι να μας εκφοβίσει, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αξιώνει με αυταρχικό τρόπο να ανακαλέσουμε (με έτοιμο κείμενο που μας υποδεικνύει), διαφορετικά, κινδυνεύουμε να υποστούμε τις συνέπειες.

Στο εξώδικο αυτό  η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα απόβλητα βρέθηκαν σε ανοιχτό χώρο “λίγες ώρες πριν τη μεταφορά τους στο πλοίο PERLITE” στις 30-6-2021 ενώ από τις φωτογραφίες που έχουμε καταθέσει φαίνεται ότι ήταν εκεί για τουλάχιστον 3 ημέρες, εκτεθειμένα και κατά παράβαση των όρων αποθήκευσης και διαχείρισης τους. Η εταιρεία αποφεύγει να αναφερθεί συγκεκριμένα στις υποχρεώσεις της, τις οποίες αόριστα αναφέρει ότι τηρεί ενώ παράλληλα βαφτίζει το αναφαίρετο δικαίωμα μας να προσφεύγουμε στις αρχές ως πάγια τακτική δυσφήμισης της. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε βέβαια το ότι η εταιρεία που μας κοινοποίησε το εξώδικο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ που κατέχει την άδεια λειτουργίας του ναυπηγείου και η οποία είναι υπόχρεη για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και ελέγχεται γι’ αυτό.

Και πάλι αναπαράγεται, από την πλευρά της εταιρείας, το μύθευμα ότι το ΠΠΠΣ θέλει “να κλείσει το ναυπηγείο” προσπαθώντας να δημιουργήσει κοινωνικό διχασμό παραλείποντας να εξηγήσει, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ, συνεχίζοντας τον παραλογισμό που εκείνη ξεκίνησε και θεωρώντας όλους εμάς εχθρούς με ιδιοτελή κίνητρα.

Το ΠΠΠΣ απάντησε εξώδικα στις συκοφαντίες και τη διαστρέβλωση που επιχειρεί η εταιρεία και δε θα σταματήσει να λέει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η τήρηση των όρων λειτουργίας της βιομηχανίας είναι υποχρέωση της εταιρείας και ότι οι αρχές οφείλουν να ελέγχουν τη συμμόρφωση της. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα και καθήκον να αναφέρουν στις αρχές αυτά τα περιστατικά με μοναδικό σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων της βιομηχανίας που κινδυνεύουν περισσότερο από όλους. Οτιδήποτε άλλο αναπαράγεται, αποτελεί συκοφάντηση των προθέσεων μας και συνδυάζεται με προσπάθεια δικαστικής εξόντωσης (SLAPP) όποιου απλά αξιώνει την τήρηση της νομιμότητας στον τόπο μας και με συστηματική προσβολή της προσωπικότητας και της υπόληψης των μελών του ΠΠΠΣ. 

Με θλίψη βλέπουμε ότι η εταιρεία έχει διαλέξει αυτόν τον δρόμο και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε και δημόσια και στις δικαστικές αίθουσες για τα αυτονόητα που είναι η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων αλλά και ο έλεγχος εκ μέρους των αρχών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: