Περιστέρι | Χωρίς σταματημό η κατρακύλα της Διοίκησης Παχατουρίδη: Αύξηση 10% στα δημοτικά τέλη! Ψήφισαν 22 θέματα σε πέντε λεπτά με μία ψηφοφορία!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι των δήμων (ΟΤΑ) απεργούσαν, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχαν, ως όφειλαν, για να στηρίξουν την απεργία των υπαλλήλων του δήμου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διήρκησε 5 λεπτά (!) ψήφισαν 22 θέματα με μία ψηφοφορία!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι των δήμων (ΟΤΑ) απεργούσαν δεχόμενοι επίθεση από  αστυνομία και δυνάμεις καταστολής, η Διοίκηση Παχατουρίδη  επέλεξε να προχωρήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/12/23 στερώντας τη δυνατότητα σε όσους υπαλλήλους του Δήμου εμπλέκονται με τη συνεδρίαση, να απεργήσουν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχαν, ως όφειλαν, για να στηρίξουν την απεργία των υπαλλήλων του δήμου.

Η κατρακύλα όμως της Διοίκησης δε σταμάτησε σε αυτό.

Φορολεηλατούν με 2,5 εκατομμύρια € περισσότερα!

Όπως προκύπτει από τα εισηγητικά του δημοτικού συμβουλίου που διεξήχθη στις 14/12/2023, η Διοίκηση Παχατουρίδη προχώρησε σε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10% (!!!). Δηλαδή, από 20.180.000 € (χωρίς το χρηματικό υπόλοιπο προηγούμενων ετών) η  Διοίκηση Παχατουρίδη θα εισπράξει από τους Περιστεριώτες 22.725.998 € για τη νέα χρονιά. 2,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από πέρυσι (!!!)

Όπως αναγράφεται στην εισήγηση που ψήφισε η πλειοψηφία: “από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας για το έτος 2024 προκύπτει ότι είναι επιβεβλημένη η αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, προκειμένου να τηρείται η θεμελιώδης αρχή της ανταποδοτικότητας…”. 

Για το λόγο αυτό λοιπόν (της ανταποδοτικότητας που είναι το ευαγγέλιο για όλες τις κυβέρνησεις όσων αφορά τη λειτουργία των Δήμων) οι Περιστεριώτες θα καλεστούν μέσα στη γενικευμένη ακρίβεια και ενώ ο μισθός τελειώνει στα μισά του μήνα να πληρώσουν +10% για “κατοικίες, κοινόχρηστο οικιών, εργοταξιακό … συλλόγους, σωματεία … για καταστήματα, βιοτεχνίες και λοιπούς επαγγελματικούς στεγασμένους χώρους … για μη στεγασμένους χώρους (ακάλυπτους)”. 

Ούτε εδώ σταμάτησε η κατρακύλα της Διοίκησης.

Ψήφισαν 22 θέματα σε πέντε λεπτά με μία ψηφοφορία!

Η συνεδρίαση που είχε 16 θέματα και άλλα 6 εκτός ημερήσιας διάταξης (ΕΗΔ), δηλαδή 22 θέματα, διήρκησε 5 λεπτά και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν μία φορά(!!!). Το ότι ένα από αυτά ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2024 δεν μας εκπλήσει. Για άλλη μία φορά, από ότι φαίνεται, η Διοίκηση Παχατουρίδη θα εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2024 φαραωνικά έργα- μαϊμού που θα τα χρηματοδοτεί με το αστρονομικό ποσό του ενός (1) ευρώ, προσπαθωντας να κοροιδέψει ξανά τους Περιστεριώτες.

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: