Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία στη Λήμνο – Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Νοσοκομείο

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο (στην είσοδο της παλιάς πύλης) στις 12.30 το μεσημέρι. Για τη συμμετοχή μας στις συγκεντρώσεις, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει διευκολυντική πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (είσοδος παλιάς πύλης)

ΤΡΙΤΗ 1 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 12.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός  που φανερώνει ότι η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 22.000 και τα  κρούσματα έχουν εκτοξευθεί. Η κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Μαζί με την ατομική ευθύνη, με την οποία προσπάθησε να ρίξει το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας, διολισθαίνει  και στη λογική της «ανοσίας της αγέλης», καλώντας μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και την ζωή μας, ο καθένας από μόνος του και όπως μπορεί.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση τα σωματεία πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο (στην είσοδο της παλιάς πύλης) στις 12.30 το μεσημέρι.

Για τη συμμετοχή μας στις συγκεντρώσεις, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει διευκολυντική πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. 

Απαιτούμε:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.
 • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.
 • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Για τη Λήμνο

 • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
 • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας.
 • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
 • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
 • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
 • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
 • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
 • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ώστε να εξυπηρετεί με περισσότερα συνεργεία του κατοίκους του νησιού μας  – δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.
 • Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να πάρουν πίσω την απόφαση που στερεί την έδρα της Λήμνου από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και να στελεχωθεί η επιτροπή με μόνιμο προσωπικό. 

Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: