Ποια δωρεάν παιδεία; – Προπτυχιακό πρόγραμμα με δίδακτρα εξήγγειλε η διοίκηση της Ιατρικής το ΑΠΘ!

Μια μέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου-εκτρώματος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που φέρνει εξισώσεις πτυχίων, αστυνομία στις σχολές, πειθαρχικές διώξεις φοιτητών και μαχαίρι εισακτέων στα δημόσια Πανεπιστήμια, η διοίκηση προχώρησε σε μια ανακοίνωση -πραγματική πρόκληση απέναντι στους φοιτητές και τη δραματική κατάσταση που βιώνουν στο Πανεπιστήμιο

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου της ΤΟ Υγείας της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της Σχολής να φέρει προπτυχιακό πρόγραμμα με δίδακτρα στη σχολή.

«Τη στιγμή που περισσότεροι από 1.200 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ αγωνιούν για το ποτέ και αν θα επιστρέψουν στις κλινικές και τα εργαστήρια τους, προβληματίζονται για τη συνέχιση της τηλεξεταστικής και του αίσχους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η διοίκηση της σχολής ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών με δίδακτρα.

Μια μέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου-εκτρώματος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που φέρνει εξισώσεις πτυχίων, αστυνομία στις σχολές, πειθαρχικές διώξεις φοιτητών και μαχαίρι εισακτέων στα δημόσια Πανεπιστήμια, η διοίκηση προχώρησε σε μια ανακοίνωση -πραγματική πρόκληση απέναντι στους φοιτητές και τη δραματική κατάσταση που βιώνουν στο Πανεπιστήμιο -ακόμα πιο οξυμένη αυτή την περίοδο.

Οι εξαγγελίες όχι μόνο δεν στοχεύουν στα πραγματικά προβλήματα στις κλινικές και τα εργαστήρια, στις τραγικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και αναλώσιμα, στη χρηματοδότηση του τμήματος που “έχει πιάσει πάτο”, αλλά, ακόμα περισσότερο, τα διογκώνουν.

Η “αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος” που αναμασά το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση αφορά τελικά -μεταξύ άλλων- τη γενίκευση των διδάκτρων στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε όλα τα ιδρύματα, σύντομα για όλους και όχι μόνο για τους ξενόγλωσσους φοιτητές, όπως οι ίδιοι προκλητικά συζητάνε. Αφορά την περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών, δυσανάλογο αριθμό φοιτητών σε σχέση με τις υποδομές και το προσωπικό, την εξυπηρέτηση μεγαλύτερων “τζίρων”.

Είναι ώρα για πολύτιμα συμπεράσματα!

Τον λόγο τον έχουν πλέον οι ίδιοι οι φοιτητές!

Παραδίδουμε στην κρίση τους διοικήσεις, κυβερνήσεις, ΕΕ και το “σύγχρονο”, “ευρωπαϊκό” τους Πανεπιστήμιο, των διδάκτρων, της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας.

Η άθλια προσπάθεια εκμετάλλευσης της πολύμηνης απουσίας των φοιτητών από τα Πανεπιστήμια για τη νομοθέτηση και εφαρμογή αντιδραστικών αλλαγών που έχουν καταδικαστεί στις συνειδήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα πέσει στο κενό. Η πρώτη απάντηση δόθηκε ήδη από τα μαζικά συλλαλητήρια των τελευταίων εβδομάδων. Ο αγώνας ενάντια στο Πανεπιστήμιο που εχθρεύεται τις πραγματικές ανάγκες των νέων να σπουδάσουν με δικαιώματα και χωρίς εμπόδια συνεχίζεται και θα δυναμώνει. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν σ’ αυτόν τον αγώνα για ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημόσιο και δωρεάν, ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας προς όφελος του λαού».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: