Πανεπιστήμια χωρίς ΕΛ.ΑΣ. – Αναβάλλεται η εφαρμογή του νόμου Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως

Ο αγώνας των φοιτητών έφερε μια πρώτη νίκη και την αναδίπλωση της κυβέρνησης! – Καμία νίκη όμως δε διασφαλίζεται αν δε συνεχιστεί ο αγώνας με την ίδια ένταση.

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, ωστόσο η διαρροή στον φιλοκυβερνητικό Τύπο έχει ουσιαστικά ημιεπίσημο χαρακτήρα προαναγγελίας. Η επιλογή της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ” και το σημερινό πρωτοσέλιδο χτύπημα δεν είναι ασφαλώς τυχαία.

Στον υπότιτλο, που βρίσκουμε και στην προαναγγελία του θέματος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, διαβάζουμε κωδικοποιημένα τα εξής.

Στον πάγο μέχρι νεωτέρας ο θεσμός της Αστυνομίας των ΑΕΙ • Επισήμως για διεκπεραιωτικούς λόγους, όπως οι προσλήψεις, αλλά ουσιαστικά για να εξασφαλισθεί η ειρήνη στο εσωτερικό των ιδρυμάτων • Σε πρώτη φάση η φύλαξή τους θα γίνεται από τις διοικήσεις τους • Προχωρούν επίσης οι διαδικασίες για εγκατάσταση συστημάτων επιτήρησης στους χώρους τους

Ο “καθαρός αέρας της δημοκρατίας”, όπως παρουσίαζε την Αστυνομία ο Μητσοτάκης, μένει μέχρι νεωτέρας έξω από τα Πανεπιστήμια και το αυταρχικό σχέδιο της κυβέρνησης, που ήθελε να βάλει τους αστυνομικούς στα ιδρύματα πριν καν επιστρέψουν σε αυτά οι φοιτητές, μοιάζει προς το παρόν να ξεφουσκώνει.

Ασφαλώς αυτά δεν είναι τυχαία και ανεξάρτητα από τον μεγάλο αγώνα των φοιτητών που παρά τις κλειστές σχολές ήταν στο πόδι και έδωσαν βροντερή απάντηση στον δρόμο όλο αυτό το διάστημα. Η κυβέρνηση σε πρώτη φάση έσπασε τα μούτρα της και αναδιπλώνεται. Οι φοιτητές πετυχαίνουν μια πρώτη μικρή νίκη. Αλλά η διασφάλισή της στην πράξη απαιτεί ακόμα περισσότερο και πιο μαζικό αγώνα.

Παλιότερο αλλά επίκαιρο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: