Μαζική η αποχή (έφτασε και στο 85%) από τις ηλεκτρονικές «εκλογές – παρωδία» για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην Εκπαίδευση

ΠΑΜΕ: “Το αποτέλεσμα αυτό, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τσαλακώνουν και να ακυρώνουν στην πράξη, αντιδημοκρατικές, αντιλαϊκές και άδικες αποφάσεις των Κυβερνήσεων και αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες όλων των εργαζομένων…”

“Μαζική είναι η αποχή των εκπαιδευτικών από τις «ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία (βλέπε πιο κάτω) για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην Εκπαίδευση”, τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Για μια ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί έδωσαν μαζική, αποφασιστική και περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και την κ. Κεραμέως, στην προσπάθεια επιβολής του τρόπου που θα εκλέγουν τους εκπροσώπους τους, στην απόπειρα να επιβάλλουν με απαράδεκτες πρακτικές και μεθόδους μια ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρωδία.

Τα τεράστια ποσοστά αποχής στις ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι η καλύτερη απάντηση στη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ, στην προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των σωματείων, στην επιβολή νόθων και διάτρητων διαδικασιών, στην προσπάθεια γενίκευσης του νόμου έκτρωμα του Χατζηδάκη σε όλες τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, στην απόπειρα να λυγίσουν έναν κλάδο εργαζομένων που δίνει καθημερινά μάχες απέναντι στην πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων που επέλεξαν να «κάνουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο, τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, τις πρόθυμες συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, τους μηχανισμούς “παραγόντων” και διευθύνσεων που μέχρι και την τελευταία ώρα πίεζαν με όλα τα μέσα. Όλοι μαζί, τελικά, έφαγαν τα μούτρα τους.

Το αποτέλεσμα αυτό, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τσαλακώνουν και να ακυρώνουν στην πράξη, αντιδημοκρατικές, αντιλαϊκές και άδικες αποφάσεις των Κυβερνήσεων και αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες όλων των εργαζομένων. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν όρθιοι μέσα από τα σωματεία τους, για να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τη ζωή και τη δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Στις 9 Νοέμβρη συνεχίζουμε! Καμία αναμονή, καμιά “προσαρμογή”!

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων. Απεργούμε, ξεσηκωνόμαστε για να μην πληρώσει πάλι ο λαός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων!».

Συντριπτική η αποχή των εκπαιδευτικών σε Αν. Αττική και Α’ Αθήνας από τις εκλογές – παρωδία!

Συντριπτική είναι η αποχή των εκπαιδευτικών στην Αν. Αττική και την Α’ Αθήνας από τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές του υπουργείου Παιδείας. Το ποσοστό συμμετοχής στην Ανατολική μόλις που άγγιξε το 16,46%, σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», ενώ στην Α’ Αθήνας είναι περίπου 15% σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» που δίνουν συγκριτικά στοιχεία για τους εγγεγραμμένους και τους ψηφίσαντες στις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων χρόνων τα οποία αποτυπώνονται στους παρακάτω πίνακες.

«Αν αναλογιστούμε ότι στις εκλογές του Συλλόγου Π.Ε. “Ο Σωκράτης” (του ενός δηλαδή από τους 4 συλλόγους στην Αν. Αττική) ψήφισαν πέρυσι 830, δια ζώσης και χωρίς να δοθεί η ειδική άδεια απουσίας από τα σχολεία, το παραπάνω ποσοστό είναι ενδεικτικό της εκκωφαντικής απάντησης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί, “γυρίζοντας την πλάτη” στην κυβέρνηση, το υπουργείο και σε όσους τους στήριξαν στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία.

Το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής αποδεικνύει ότι οι “ψευτο-αιρετοί” που θα προκύψουν δεν έχουν τη νομιμοποίηση του κλάδου!», τονίζει ο Σύλλογος ΠΕ «Ο Σωκράτης».

«Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, συντριπτική είναι η ΑΠΟΧΗ των συναδέλφων στη Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας από τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές του υπουργείου Παιδείας που έφτασε στο 85%, στην οποία είχαν καλέσει οι 6 στους 7 σύλλογοι της Α΄ Αθήνας και 48 σύλλογοι πανελλαδικά. Στην ουσία ψήφισε το 15%», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: