Λιμοκτονήστε και παγώστε λέει η διεύθυνση των Εστιών του ΤΕΙ Καλαμάτας στους φοιτητές

Με πρόσχημα την πυρκαγιά στις εστίες του ΑΕΙ Κρήτης πριν λίγους μήνες, η διεύθυνση των Εστιών ουσιαστικά απαγορεύει φουρνάκια, σόμπες και αερόθερμα, την ώρα που δεν υπάρχει ούτε επαρκής θέρμανση ούτε σίτιση των φοιτητών εντός εστίας.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού προχώρησε η διεύθυνση των Εστιών του ΤΕΙ Καλαμάτας, απειλώντας με έξωση όποιον χρησιμοποιήσει «μη εγκεκριμένες ηλεκτρικές συσκευές εντός των κοιτώνων», χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τον κίνδυνο πυρκαγιάς ανάλογης με εκείνη που κατέψαψε τις εστίες του ΑΕΙ Κρήτης πριν λίγους μήνες. Αντί να μεριμνήσει για την εξασφάλιση θέρμανσης στους φοιτητές και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πυρασφάλειας, όχι μόνο πετάει το μπαλάκι στους φοιτητές, ενοχοποιώντας τους εκ των προτέρων για τυχόν πυρκαγιά, αλλά ουσιαστικά τους λέει να παγώσουν. Παράλληλα, τους απογορεύει να έχουν φουρνάκια στα δωμάτιά τους, μολονότι δεν φροντίζει για τη σίτισή τους, καθώς δεν υπάρχει εστιακό εστιατόριο. Την άμεση αντίδρασή της εξέφρασε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, καταγγέλλοντας τη στάση της διεύθυνσης, απαιτώντας την απόσυρση της απαράδεκτης ανακοίνωσης και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη βελτίωση της ζωής των εστιακών φοιτητών. Παράλληλα στηλιτεύει τη στάση του εκπροσώπου της ΠΑΣΠ, που συντάχθηκε με τη διεύθυνση προσυπογράφοντας την απόφαση. Ολόκληρη η ανακοίνωση σημειώνει:

 

«Η διεύθυνση της φοιτητικής εστίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η χρήση μη εγκεκριμένων ηλεκτρικών συσκευών εντός των κοιτώνων από τους φοιτητές. Δηλαδή απαγορεύει τα φουρνάκια, τις σόμπες και τα αερόθερμα. Το πρόσχημα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς με αφορμή τα γεγονότα της φοιτητικής εστίας στην Κρήτη.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλεί με εξώσεις όσους οικότροφους δεν υπακούσουν στις εντολές της!

Τη στιγμή που τα σώματα θέρμανσης είναι λιγοστά και χωρίς συντήρηση, η διεύθυνση αποφασίζει ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ζεσταίνονται.

Τη στιγμή που εδώ και χρόνια έχει σταματήσει η λειτουργία του εστιατορίου στο χώρο της εστίας, και οι φοιτητές έχουν αναγκαστεί να αγοράσουν με δικά τους χρήματα φουρνάκια για να φτιάχνουν το φαΐ τους, η διεύθυνση αποφασίζει ότι οι οικότροφοι πρέπει να μένουν νηστικοί.

Τη στιγμή που υπάρχει παγωμένο νερό στα ντουζ ,τα πλυντήρια δεν είναι δωρεάν και είναι ανεπαρκή για την κάλυψη των αναγκών των οικότροφων.

Είναι προκλητική αυτή η ενέργεια της διεύθυνσης!

Αντί να ασχοληθεί και να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν τη στοιχειώδη διαβίωση των οικότροφων, στέλνει απειλητικές ανακοινώσεις.

Μάλιστα επικαλείται τον κίνδυνο πυρκαγιάς όπως έγινε πριν από λίγο καιρό στις εστίες στην Κρήτη. Η αλήθεια είναι όμως, ότι στη δικιά μας εστία κινδυνεύουν καθημερινά οι οικότροφοι από την ελλιπή πυροσβεστική και αντιπλημμυρική προστασία, τις παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Έχουμε πρόσφατο παράδειγμα πριν από δύο χρόνια που με μια βροχή, η εστία έγινε λίμνη και κινδύνεψαν ζωές!

Αντί να πάρει μέτρα προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, να εκσυγχρονίσει την πυρασφάλεια, να καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, λέει “μη χρησιμοποιείτε το ρεύμα”.

Δυστυχώς ο εκπρόσωπος των οικότροφων που είναι στέλεχος της ΠΑΣΠ προσυπέγραψε την απαράδεκτη ανακοίνωση. ΝΤΡΟΠΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1) Λειτουργία εστιατορίου στο χώρο της εστίας.

2) Συντήρηση ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

3) Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φοιτητική στέγη με αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση.

4) Λειτουργία του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους.

5) Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας.

Να σταματήσουν τώρα οι απειλές και να λυθούν τώρα τα προβλήματα της εστίας! Να δοθεί τώρα κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: