“Λένε ότι η ΚΝΕ υποκινεί τις κινητοποιήσεις. Μαγκιά της” – Οι μαθητές “καταλαμβάνουν” το Podcast της ΚΝΕ (VIDEO)

Αν δε στείλεις ΜΑΤ σε 17χρονους πού θα τα στείλεις; Δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά, κι αν κάτι κάνουμε καλά είναι να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Όταν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, κάποιοι πρέπει να φοβούνται κι αυτοί δεν είμαστε εμείς.

Το 13ο -και τυχερό- podcast της ΚΝΕ γυρίστηκε στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και ήταν αφιερωμένο στους μαθητές και τον αγώνα διαρκείας τους, που κάποιοι υπολόγιζαν λανθασμένα πως θα είχε ήδη ξεφουσκώσει, αλλά τον βλέπουν ακόμα μπροστά τους, δυνατό, μαζικό και οργανωμένο. Για αυτό περνάνε στην επόμενη γραμμή άμυνας, να τους παρουσιάσουν ως “αρνητές μάσκας” και “τεντιμπόηδες”.

Τρολάροντας αυτό το τελευταίο, ξεκίνησαν και οι οικοδεσπότες τη δική τους παρουσίαση, λέγοντας (ο ένας) “έχουμε μαζί μα τους γνωστούς τρομοκράτες που βγαίνουν στα κανάλια και τους δρόμους” και συμπληρώνοντας (ο έτερος): “εγώ φοβάμαι λίγο που είμαι ανάμεσα σε εγκληματίες”, πριν θέσουν στους μαθητές την ερώτηση: γιατί είστε επικίνδυνοι;

Ο Ξάνθος Γερμανάκος συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος τρολάροντας την κυβέρνηση: “Αν δε στείλεις ΜΑΤ σε 17χρονους, πού θα τα στείλεις; Δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά, κι αν κάτι κάνουμε καλά είναι να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας.” Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο των “γνωστών αγνώστων” που πέντε λεπτά πριν το υποτιθέμενο ραντεβού με την υπουργό έσπευσαν να παίξουν το γνωστό παιχνίδι.

Η Κωνσταντίνα Πατελάρου αναφέρθηκε στα αιτήματα των μαθητών να αυξηθούν τα δρομολόγια και να προσληφθούν καθηγητές, αλλά και στις νίκες που πέτυχε ο αγώνας τους. Κάποια κενά καλύφθηκαν σε σχέση με πέρσι, υπάρχουν όμως πολλά ακόμα, όπως στο δικό της Λύκειο, όπου δεν υπάρχει Πληροφορικός κατεύθυνσης στην Γ’ Λυκείου.

Ο Χρήστος Στάμος μίλησε για τις αιτίες της μαζικότητας των κινητοποιήσεων και στην κυβέρνηση που φάσκει και αντιφάσκει: εκεί που κατηγορούσε τη νεολαία πως δεν προσέχει και μεταδίδει τον ιό, τώρα που κινητοποιούνται οι μαθητές για την υγεία τους, τους κοροϊδεύει κατάμουτρα.

Για να συνεχίσει η Μίρκα Παλαβού: “Στις πλατείες με εννιά άτομα, κολλάει. Στο προαύλιο με 300 μαθητές στοιβαγμένους, όχι. Αυτό είναι ασεβές προς τα παιδιά.

Ο Χρήστος Σ. πήρε πάλι τον λόγο για να πει ότι η κυβέρνηση βάζει τους καθηγητές σε ρόλο ρουφιάνου, είναι όμως θετικό ότι οι μαθητές καταλαβαίνουν πολύ καλά την κατάσταση και έχουν διάθεση να κατέβουν μαζικά στον δρόμο. Με την καταστολή, τα παιδιά πριζώνονται περισσότερο, συμπλήρωσε η Κωνσταντίνα Π.

Ο Χρήστος Σ. συνέχισε: δεν μπορούμε να δεχόμαστε τις συκοφαντίες της κυβέρνησης, υπάρχει πανδημία, πεθαίνει κόσμος, μας έχουν βγάλει αρνητές της μάσκας, ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε βγάλει το “άρθρο με το ρακούν“, τώρα παριστάνει πως μας στηρίζει. Και όταν κατεβαίναμε στον δρόμο επί Γαβρόγλου, μας αγνοούσαν, προσθέτει η Κωνσταντίνα Π. Εξάλλου “και ο ΣΥΡΙΖΑ μας έριχνε χημικά”, όπως θυμούνται…

Όταν φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο, κάποιοι πρέπει να φοβούνται κι αυτοί δεν είμαστε εμείς, είπε ο Ξ. Γερμανάκος. Οι μαθητές έχουμε δύναμη και μπορούμε να πετύχουμε πολλά, σχολίασε η μαθήτρια, ενώ ακολούθησε ένα σχόλιο για το Υπουργείο Παιδείας: Μας ζητάνε διάλογο με ανοιχτά σχολεία, ενώ όλα τα νομοσχέδια τα πέρασαν σε περίοδο καραντίνας, το Πάσχα, ξεκάθαρα γιατι φοβόντουσαν πως θα αντιδράσουμε…

Δεν έλειψαν και τα σχόλια για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής: οι μαθητές ήθελαν να κινητοποιηθούν μαζικά και τότε προς “έκπληξή μας” συγκεκριμένοι καθηγητές και γονείς αντέδρασαν και έλεγαν “τι σχέση έχει αυτό με τους μαθητές”… λέει η Κωνσταντίνα Π, ενώ η Μίρκα Π. προσθέτει: ακόμα προσπαθεί η ΧΑ να επηρεάσει μαθητές, πχ στη Λούτσα που έφτιξανα γκράφιτι και πέταξαν τρικάκια αλλά έφαγαν πόρτα.

Η συνέχεια στο βίντεο, αξίζει να το δείτε ως το τέλος.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: