Η Αυγή πιάστηκε με το ρακούν στην πλάτη για τις συκοφαντίες κατά των μαθητικών διεκδικήσεων ενάντια στην πανδημία

Το συμπαθές θηλαστικό θα δουν όσοι μάταια επιχειρήσουν – μετά το σάλο που προκλήθηκε – να ψάξουν τα “προβληματισμένα” διαδικτυακά τα άρθρα της εφημερίδας για “κορωνοκαταλήψεις” και ψεκασμένους μαθητές κατά της μάσκας.

Τις τελευταίες μέρες μια σειρά από κυρίαρχα ΜΜΕ δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ ευφάνταστων – not – τίτλων, προκειμένου να παίξουν τις καταλήψεις σε μια σειρά σχολεία ως συλλήβδην ψεκασμένες, χλευάζοντας παράλληλα το δίκαιο αίτημα να δοθούν λεφτά για την παιδεία, αντί για πολεμοκάπηλους νατοϊκούς σκοπούς. Για του λόγου το αληθές, βρείτε τις διαφορές στα παρακάτω:

Απέναντι σε όλα αυτά, “Αυγή” εξανέστη και έγραψε ένα επικριτικό άρθρο, όπου στηλιτεύει όσους διαστρεβλώνουν τα αιτήματα των μαθητών και τους παρουσιάζουν στο σύνολό τους σαν ψεκασμένους, για να μειώσουν την αξιοπιστία τους και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.

Ως εδώ όλα αναμενόμενα θα πει κανείς, λογικό η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ να βρήκε μια ευκαιρία για “αριστερή αντιπολίτευση” στη ΝΔ. Αυτό που δε λέει η εφημερίδα στους αναγνώστες της, είναι ότι και η ίδια κινήθηκε αρχικά στο ίδιο μήκος κύματος, έκανε λόγο για “κορωνοκαταλήψεις” και κάλυψε με τον ίδιο τρόπο το θέμα διαστρεβλώνοντας και συκοφαντώντας τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Οι ιθύνοντες του εντύπου, μετά το κράξιμο θόρυβο που προκλήθηκε, φρόντισαν άρον- άρον να εξαφανίσουν μια από τις πλέον προκλητικές σχετικές αναρτήσεις, με τίτλο “Επιμένουν οι μαθητές με κορωνοκαταλήψεις”. Έτσι, όταν πάει να μπει κανείς σε αυτό το θέμα, βλέπει μεν το URL, αλλά αντί για κείμενο αντικρύζει ένα – ομολογουμένως γλυκύτατο – ρακούν και το μήνυμα ότι “Η σελίδα δε βρέθηκε. Ίσως την έφαγε αυτό το ρακούν”. Μαζί με την τσίπα των υπευθύνων της “Αυγής”, υποθέτουμε.

Η αρχική επίμαχη ανάρτηση… (screenshot από 902.gr)

 

…και το ρακούν

Αφού λοιπόν πιάστηκε με τη γίδα το ρακούν στην πλάτη, η εφημερίδα κάνει αφ’ υψηλού κριτική στα ΜΜΕ που έπαιξαν ακριβώς τη δική της “αριστερή” γραμμή. Κι αν ήταν κάποιος κακεντρεχής, θα μπορούσε να πει ότι η Αυγή και ο πολιτικός χώρος στον οποίο αναφέρεται κακολογούν ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν.

Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν πάντως, είναι ότι υπάρχουν και προγενέστερες αναρτήσεις που έχουν ανέβει στον ιστότοπο της εφημερίδας, οι οποίες έχουν μείνει για να τις καμαρώνουμε, και πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα για τους μαθητές που είναι ψεκασμένοι αρνητές της μάσκας και τα συναφή. Παραθέτουμε μια πολύ χαρακτηριστική, για να μη νομίσει κανείς πως πρόκειται για στιγμιαίο λάθος που διορθώθηκε, έστω σιωπηλά και χωρίς αυτοκριτική.

Την ίδια γραμμή κράτησε σε σχετικά ρεπορτάζ και η απογευματινή εφημερίδα του χώρου, ΕφΣυν., προβάλλοντας επιλεκτικά συγκεκριμένες περιπτώσεις σχολείων με αρνητές της μάσκας, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς την εντύπωση ότι πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο. Ενώ και η διαδικτυακή ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ, το left.gr, μοιράστηκε αντίστοιχους προβληματισμούς με τους αναγνωστές του.

Ίσως την επόμενη φορά που τα μίντια της Κουμουνδούρου επιχειρήσουν να εξαλείψουν τις ντροπιαστικές παλινωδίες τους, αντί για ρακούν θα μπορούσαν να επιλέξουν και πράσινα άλογα στη θέση τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: