«Λαγός» των πιο άγριων αντιλαϊκών κατευθύνσεων: Η δημοτική αρχή Νεάπολης – Συκεών αποφάσισε τελικά το κλείσιμο δύο σχολείων!

Αντί να καταγγείλει την πολιτική των μνημονίων που οδήγησε στο κλείσιμο χιλιάδων σχολείων, αντί να απαλλοτριώσει οικόπεδα και να χτίσει σχολεία, στοιβάζει τα παιδιά σε αίθουσες κλουβιά, λες και είναι λογικό και παιδαγωγικό να γίνεται το μάθημα στον 21ο αιώνα με τους μαθητές παστωμένους σαν σαρδέλες. Και μάλιστα σε εποχή πρωτόγνωρης πανδημίας!

Την απόφαση της δημοτικής αρχής Δανιηλίδη για το κλείσιμο δύο νηπιαγωγείων (15ου Νηπιαγωγείου Συκεών και 3ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης) και την συγχώνευσή τους μέσα σε άλλα, μέσα στην κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών και καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς σε κοινούς αγώνες για να μπει τέλος σ’ αυτόν τον κατήφορο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώνονται τα εξής:

“Στην ομιλία του, ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Βουλγαρίδης, και σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή ισχυρίστηκε πως οι καταργήσεις των δύο νηπιαγωγείων και οι συγχωνεύσεις τους σε άλλα γίνονται για «να αποφευχθούν τριβές μεταξύ των δύο διευθυντών, όταν αυτοί βρίσκονται μέσα στο ίδιο σχολικό συγκρότημα»!!! 

Παρεμβαίνοντας ο κ. Δανιηλίδης πρόσθεσε πως «εκτός του ζητήματος των τριβών μεταξύ των διευθυντών – που προκαλούνται με μαθηματική ακρίβεια – ο κύριος λόγος (της συγχώνευσης) είναι η ενιαία διεύθυνση για την καλύτερη οργάνωση και ορθολογική λειτουργία όπως και για τον καλύτερο σχεδιασμό του ενιαίου νηπιαγωγείου»!!! 

Είναι φανερό πως οι παιδαριώδεις όσο και προσβλητικές προς τους εκπαιδευτικούς, δικαιολογίες δημάρχου και αντιδημάρχου, προσπαθούν να κρύψουν τους πραγματικούς λόγους που προχωρούν σε αυτές τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις.

Να θυμίσουμε πως η ίδια διοίκηση, πριν από λίγα χρόνια, πρωτοστατούσε επίσης στις χιλιάδες άλλες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, που γινόταν πανελλαδικά, αποκαλώντας τες “πρόοδο”, συκοφαντώντας μάλιστα γονείς και εκπαιδευτικούς που αντιδρούσαν σε αυτή την πολιτική. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δανιηλίδης γίνεται “λαγός” των πιο άγριων αντιλαϊκών κατευθύνσεων, πρωτοστατώντας και ανοίγοντας δρόμους συνολικά για την τοπική διοίκηση.

Πρωτοστάτησε στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ανοίγοντας το δρόμο στις βάρβαρες ολιγόμηνες συμβάσεις και στις ευέλικτες σχέσεις εργασίας.

Πρωτοστάτησε στην ανταποδοτικότητα όλων των υπηρεσιών προς τους δημότες, απαιτώντας να καλύπτονται τα έξοδα από την τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών (αθλητικά- πολιτιστικά τμήματα, παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί, κλπ.).

Πρωτοστάτησε στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου (πράσινο, μικροέργα, συντήρηση αυτοκινήτων, κλπ.), μεταφέροντας αυτούς τους τομείς εργασίας σε ιδιώτες εργολάβους.

Πρωτοστατεί στο πισωγύρισμα των αγώνων για ένα ενιαίο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, δημόσιο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας για όλο τον λαό, προωθώντας τα υποβαθμισμένα δημοτικά ιατρεία, που για μια φορά ακόμη θα κληθεί να τα πληρώσει η λαϊκή οικογένεια.

Πρωτοστατεί όλο αυτό το διάστημα στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, με τις βάρβαρες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, με τα πολυπληθή μαθητικά τμήματα, με το χτύπημα ακόμα και των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Ο κ. Δανιηλίδης και η διοίκησή του, νιώθουν υπερήφανοι γιατί στέκονται πρωτοπόροι σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Κάθε εκπαιδευτικός, κάθε γονιός, απαιτείται σήμερα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Με τους δικούς μας, κοινούς αγώνες πρέπει να βάλουμε τέλος σ’ αυτόν τον κατήφορο.”

Για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων διαμαρτύρεται το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών:

“Με μεγάλο θυμό και έκπληξη πληροφορηθήκαμε από καταγγελίες δημοτικής παράταξης που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η δημοτική αρχή του κ. Δανιηλίδη, εν μέσω απαγορεύσεων κυκλοφορίας και πανδημίας, εξακολουθεί το πογκρόμ καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

Έτσι λοιπόν έρχεται σήμερα βάζοντας σαν έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατάργηση σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα συγχωνεύει τα 15ο και 7ο Νηπιαγωγεία Συκεών σε μια σχολική μονάδα, καταργώντας το 15ο, όπως και τα 3ο και 7ο Νηπιαγωγεια Νεάπολης, καταργώντας το 3ο.

Γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει κάνει σημαία της τις καταργήσεις σχολείων. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια που στα νηπιαγωγεία του σχολικού συγκροτήματός μας (3ο-6ο) προστέθηκε και το 14ο Νηπιαγωγείο δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεν ξεχνάμε την επιστολή που έστειλε ο κ. Δανιηλίδης το 2015 στην τότε κυβέρνηση διερωτώμενος με θράσος:  “Αλήθεια, όταν σε όλη την Ευρώπη τα τμήματα είναι της τάξης των 25 μαθητών και πλέον, πώς μπορούν να διατηρούνται ακόμη τα ολιγάριθμα στη χώρα μας; Ποια λογική το επιτάσσει; (…). Θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν εκατομμύρια ευρώ που σπαταλώνται ασκόπως κάθε χρόνο για την ενοικίαση ακατάλληλων, μικρών και χωρίς βασικών υποδομών μαγαζιών ή βιοτεχνιών στα οποία στεγάζονται”.

Αντί να καταγγείλει δηλαδή την πολιτική των προηγούμενων ετών, των μνημονίων, που οδήγησε στο κλείσιμο χιλιάδων σχολείων, αντί να απαλλοτριώσει οικόπεδα και να χτίσει σχολεία, στοιβάζει τα παιδιά μας σε αίθουσες κλουβιά, λες και είναι λογικό και παιδαγωγικό να γίνεται το μάθημα στον 21ο αιώνα με τους μαθητές παστωμένους σαν σαρδέλες. Και μάλιστα σε εποχή πρωτόγνωρης πανδημίας!

Ζητάμε:

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα πάνω από 15 μαθητές. Ένας μαθητής ανά θρανίο.

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων καθαριστών, ριών.

Δωρεάν, μαζικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού  με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: