ΚΚΕ: Η μαζική αποχή των εκπαιδευτικών ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια επιβολής των ηλεκτρονικών εκλογών και του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απείχαν μαζικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προσπερνώντας το κοινό μέτωπο Υπουργείου Παιδείας- ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ. Η καταδίκη των κυβερνητικών σχεδιασμών χρειάζεται να συνεχιστεί με την ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 9 του Νοέμβρη

Σε ανακοίνωσή του για τη μαζική αποχή των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απείχαν μαζικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προσπερνώντας το κοινό μέτωπο Υπουργείου Παιδείας- ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ.

Η μαζική αποχή είναι μια ακόμα ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει διαδικασίες που απαξιώνουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ανοίγοντας τον δρόμο στον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη.

Η στάση των εκπαιδευτικών αποτυπώνει με εμφατικό τρόπο τη γενικευμένη αγανάκτηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στοχοποιεί τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, την ίδια την εργασιακή αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί έγινε κατορθωτή απέναντι στην κοινή στάση των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν όλες τους δυνάμεις υπέρ της συμμετοχής και της νομιμοποίησης αυτών των αντιδημοκρατικών διαδικασιών στο πλευρό της Ν. Κεραμέως.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι και όλες οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, έχουν τη δύναμη στα χέρια τους και με τη συμμετοχή και τη δράση τους μέσα από τα σωματεία μπορούν να ορθώσουν εμπόδια, να ανοίξουν τον δρόμο για ένα σχολείο στο μπόι των ονείρων των παιδιών. Σε αυτούς τους αγώνες, σε αυτές τις αγωνίες, θα βρίσκουν πάντα το ΚΚΕ δίπλα τους.

Η καταδίκη των κυβερνητικών σχεδιασμών χρειάζεται να συνεχιστεί με την ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 9 του Νοέμβρη».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: