Γιατί τα παιδικά μας χρόνια είναι τα καλύτερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Χαϊδάρι η ημερίδα με τίτλο «Το δικαίωμα να είσαι παιδί – Δικαίωμα στη χαρά και την ψυχαγωγία», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που διοργάνωσαν χτες ο Δήμος Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με τη Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Πνευματικού Συλλόγου Αιγάλεω «ΘΕΟΙΝΑΜΑΚ».

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Χαϊδάρι η ημερίδα με τίτλο «Το δικαίωμα να είσαι παιδί – Δικαίωμα στη χαρά και την ψυχαγωγία», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Την ημερίδα διοργάνωσαν χτες  ο Δήμος Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με τη Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Πνευματικού Συλλόγου Αιγάλεω «ΘΕΟΙΝΑΜΑΚ».

Γιατί τα παιδικά μας χρόνια είναι τα καλύτερα

Την παιδική θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» του προγράμματος παρακολούθησαν περίπου 200 παιδιά, συνοδεία δασκάλων, από το 10ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, της Ε’ και Στ’ Τάξης.

Γιατί τα παιδικά μας χρόνια είναι τα καλύτερα

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ’ Αθήνας, Αδάμ Στάμος, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Αθανάσιος Δουζένης.

Γιατί τα παιδικά μας χρόνια είναι τα καλύτερα

Όπως τόνισε, ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος «όλο και περισσότερα παιδιά ζουν στην φτώχεια, στους πολέμους, δουλεύουν από την παιδική ηλικία, δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σχολείο, πνίγονται στις θάλασσες για να ξεφύγουν από τον πόλεμο», υπογραμμίζοντας πως δεν θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτά τα προβλήματα αλλά να αγωνιστούμε για ένα κόσμο που τα παιδιά θα είναι στο επίκεντρο για να έχουν καλύτερες συνθήκες ζωής με αναβαθμισμένα δικαιώματα. «Αυτήν την έκκληση κάνουμε και θα πρέπει να εσείς, όσο μπορείτε και μεγαλώνοντας, να αξιοποιήσετε τις γνώσεις που θα αποκτήσετε και να έχετε σαν σκοπό σας να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας, όλους εκείνους που έχουν ανάγκη» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Γιατί τα παιδικά μας χρόνια είναι τα καλύτερα

Ο κ. Δουζένης μίλησε και αυτός με τη σειρά του για τα δικαιώματα του παιδιού, αναφέροντας στους μικρούς θεατές πως «θα πρέπει να ξέρετε πως έχετε πολλά δικαιώματα και πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνετε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε. Αλλά βεβαίως έχετε και μερικές υποχρεώσεις». Ο κ. Στάμος υπογράμμισε πως είναι σημαντικό στην εποχή μας να προάγουμε την ψυχική υγεία, «να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, να αλληλοβοηθούμαστε, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να περνάμε όμορφα στο σχολείο. Γιατί τα παιδικά μας χρόνια είναι τα καλύτερα».

Γιατί τα παιδικά μας χρόνια είναι τα καλύτερα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: