“Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρατείνουμε τις σπουδές μας” – Καταγγελία Φοιτητή Μαθηματικού Πανεπιστημίου Κρήτης

Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου, ούτε να βρισκόμαστε τόσα χρόνια στην μέση μιας γνωστής διαμάχης μεταξύ του διδάσκοντα και του τμήματος, ούτε να κυνηγάμε τον όποιον καθηγητή για να μας βάλει βαθμό, ούτε να παρατείνουμε τις σπουδές μας. Αναμένουμε να δοθεί επιτέλους άμεση λύση! 

Καταγγελία Φοιτητή Μαθηματικού Πανεπιστημίου Κρήτης

ΘέμαΣχετικά με τα μαθήματα “Μαθηματικά Μοντέλα Κλασικής Φυσικής” (ΜΕM283) και “Θέματα Γεωμετρικής Ανάλυσης” (ΜΕΜΘ0.01) του διδάσκοντα κ. Κωνσταντίνου Καλλία.

Προς: Πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικού, κ. Γαρεφαλάκη

Η αναβλητικότητα της ορκωμοσίας πολλών φοιτητών στο τμήμα του Μαθηματικού Ηρακλείου (Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών -Πανεπιστήμιο Κρήτης) συνεχίζεται ακάθεκτη..

Έχουμε να κάνουμε με δύο μαθήματα (επιλογής) τα οποία τα τελευταία χρόνια διδάσκει ο καθηγητής του τμήματος, Κωνσταντίνος Καλλίας ο οποίος επιλέγει ως τρόπο εξέτασης του μαθήματος την παράδοση ασκήσεων-εργασιών. Μετά το πέρας της κάθε εξεταστικής, σχεδόν όλοι οι φοιτητές αναγκάζονται να “κυνηγάνε” τον διδάσκοντα για να τους δοθεί μια εξήγηση για την μη καταχώρηση του βαθμού. Ο ίδιος προτρέπει τους φοιτητές να του υπενθυμίσουν ότι εκκρεμούν οι βαθμοί, όταν θα είναι επί πτυχίω.

Επισημαίνεται το εξής: Ο μόνος άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τον διδάσκοντα είναι να τον περιμένουμε έξω από μια αίθουσα, να τελειώσει μια διάλεξή του και ύστερα  να του υπενθυμίσουμε το θέμα των βαθμών, κι αυτό διότι σχεδόν ποτέ δεν απαντάει στα mail που του αποστέλλονται, ούτε γνωρίζουμε τις ώρες γραφείου του.

Ένα επιπλέον εμπόδιο σε όλα τα παραπάνω είναι η εξ αποστάσεως διδασκαλία τον καιρό της πανδημίας, όπου και τυπικά δεν υπήρχε κανένας τρόπος επικοινωνίας με τον κ. Καλλία. Να σημειωθεί ότι πολλοί προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του στο mail που δόθηκε από την Γραμματεία για το μάθημα “Μαθηματικά Μοντέλα Κλασικής Φυσικής” για το έτος 2020-2021, ξανά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Οι φοιτητές εκτός των άλλων δυσκολιών που έχουν να αντιμετωπίσουν στην διάρκεια της φοίτησής τους, βρίσκονται αντιμέτωποι παράλληλα και με την παραπάνω κατάσταση. Την στιγμή που σχεδόν όλοι οι φοιτητές έχουν κάνει τα απαραίτητα για το μάθημα, κάποιοι φοιτητές καταφέρνουν με αγώνα να βρουν τον διδάσκονta για την καταχώρηση βαθμού, άλλοι βρίσκονται σε αναμονή για παραπάνω από δύο και τρία εξάμηνα, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η εκπλήρωση των σπουδών τους, και τέλος, αρκετοί δηλώνουν άλλα μαθήματα προκειμένου να καλύψουν το κενό που άφηνε η μη καταχώρηση βαθμού από τα μαθήματα του διδάσκοντα.

Η απάντηση του προέδρου του τμήματος κ. Γαρεφαλάκη στους φοιτητές που ψάχνουν να βρουν μια λύση εδώ και καιρό, είναι ότι ο διδάσκvν είναι ο μόνος αρμόδιος για την αξιολόγηση του μαθήματος, και έχει ενημερώσει τη Γραμματεία του Τμήματος πως όσοι δεν έχουν βαθμό, δεν έχουν κάνει ό,τι έχει ζητηθεί. Αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό, καθώς πολλοί φοιτητές έχουν παραδώσει κανονικά όλες τις εργασίες-ασκήσεις και δεν τους έχει μπει βαθμός.

Όλα  τα  παραπάνω μπορούν να  τα επιβεβαιώσουν όλοι οι φοιτητές του τμήματος που έχουν δηλώσει τα μαθήματα του κ. Καλλία. Βρισκόμαστε όλοι σε μια αδιέξοδο. Είναι απαράδεκτο να μη μπορούμε να επικοινωνήσουμε με έναν διδάσκοντα του οποίου τα μαθήματα δίνονται προς δήλωση κανονικά κάθε εξάμηνο. Δεν δεχόμαστε να δηλώσουμε άλλα μαθήματα για να καλύψουμε το κενό, την στιγμή που έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα για να περάσουμε τα μαθήματα του κ. Καλλία. Δεν έχουμε  την πολυτέλεια χρόνου, ούτε να βρισκόμαστε τόσα χρόνια στην μέση μιας γνωστής διαμάχης μεταξύ του διδάσκοντα και του τμήματος, ούτε να κυνηγάμε τον όποιον καθηγητή για να μας βάλει βαθμό, ούτε να παρατείνουμε τις σπουδές μας για έναν καθηγητή. Το τμήμα και ο πρόεδρος γνωρίζουν τόσα χρόνια όλα τα παραπάνω.

Αναμένουμε να δοθεί επιτέλους μια άμεση λύση! 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: