Όταν μιλάνε για προστασία πρώτης κατοικίας, λένε ψέματα! Όταν μιλάνε για λαϊκή κατοικία, κοροϊδεύουν!

Τη Λένε Ζάνα Μπεμπόνη. Είναι 65 χρονών, δικαστική διερμηνέας, μιλάει 4 γλώσσες, δουλεύει από τα 16 με ένσημα. Μετά από 43 χρόνια δουλειάς πήρε 583 ευρώ σύνταξη. Τα πήρε; Ούτε ευρώ. Ο λογαριασμός της στην τράπεζα έχει μπλοκαριστεί από την εφορία για χρέη. Ο «ακατάσχετος» λογαριασμός; Ναι, αυτός.

Τη Λένε Ζάνα Μπεμπόνη. Είναι 65 χρονών, δικαστική διερμηνέας, μιλάει 4 γλώσσες, δουλεύει από τα 16 με ένσημα. Μετά από 43 χρόνια δουλειάς πήρε 583 ευρώ σύνταξη. Τα παίρνει; Ούτε ευρώ. Ο λογαριασμός της στην τράπεζα έχει μπλοκαριστεί από την εφορία για χρέη. Ο «ακατάσχετος» λογαριασμός; Ναι, αυτός.

Η εφορία κατάσχεσε το 43 τετραγωνικών σπίτι της για χρέος 15.000 ευρώ από τα οποία τα μισά είναι τόκοι  και αναγνωρισμένο λάθος της εφορίας, το οποίο –η εφορία– δεν αποκαθιστά.

Η ίδια γράφει: “Αυτη ειμαι.Η μεγαλοοφειλετης του Δημοσιου η οποια κατοικω σε 43 τετραγωνικα υπογειο δυαρι στου Γκυζη(το ρετιρε που σας ελεγα,).” 

Τα 43 τετραγωνικά στου Γκύζη δεν είναι λαϊκή κατοικία γι’ αυτούς που ψηφίζουν μέτρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην οφειλέτρια, ακόμα κι αν μπορούσε, της απαγορεύεται να κάνει ρύθμιση της οφειλής. Η πρώτη δόση μιας τέτοιας ρύθμισης που θα κατατιθόταν στην τράπεζα, θα κατάσχονταν αυτομάτως από… τον “ακατάσχετο” λογαριασμό της. Όπως ενός “στρατηγικού κακοπληρωτή”…

Από όλους τους κυβερνητικούς σαλτιμπάγκους που παρελαύνουν στα κανάλια ακούμε για προστασία της πρώτης κατοικίας. Λένε ψέματα! Μιλάνε αυτοί που ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα για λαϊκή κατοικία. Κοροϊδεύουν!

Η Ζάνα Μπεμπόνη αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια την επίθεση του κράτους στην περιουσία της. Είναι ταξικά συνειδητοποιημένη, συνδικαλισμένη και μέσα από το δικό της πρόβλημα παλεύει και για όσους βρίσκονται ή σύντομα θα βρεθούν στη θέση της.

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας.

Όχι στους πλειστηριασμούς – Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Κάτω οι φόροι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: