“Οι ομοφυλόφιλοι βγάζουν μια μπόχα” – Νέα κατορθώματα από το μητροπολίτη Μόρφου

Τη συγκινητική ιστορία ενός βρωμερού αμαρτωλού που πλέον μοσχομυρίζει αναβαπτισμένος στη μετάνοια και την προσευχή, μοιράστηκε με το χριστεπώνυμο πλήθος ο φωτισμένος σεβασμιώτατος – επιστήμονας Μόρφου.

Ο μητροπολίτης Μόρφου έγινε διάσημος σε Ελλάδα, Κύπρο, αλλά κι εν μέρει στο εξωτερικό, καθώς κάποια ξένα μέσα αναπαρήγαγαν την είδηση, για τις βαθιές γνώσεις του στο θέμα της ομοφυλοφιλικής κληρονομικότητας.

Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός πως ο σεβασμιώτατος είχε τη λύση για όσους είχαν “άτακτες” μαμάδες που τους έριξαν στην αμαρτία. Αρκεί βέβαια να τους αντιληφθεί η όσφρηση κάποιου “άγιου ανθρώπου” και να τους βάλει στο δρόμο της μετάνοιας. Όπως έγινε γνωστό από βίντεο που δημοσίευσε ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση στην Κύπρο, πριν περίπου ένα μήνα, ο μητροπολίτης σε ομιλία του αναφέρθηκε στο εξής παράδειγμα μεταστροφής:

«Πήγε ένας ομοφυλόφιλος σε ένα άνθρωπο του Θεού και όπως πέρασε από δίπλα του, ο μοναχός του είπε. ‘’Ε νεαρέ έλα να σου πω. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια. Πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις κάποια πράγματα ’’Ο νεαρός τον ρώτησε πώς το κατάλαβε. ‘’Όπως πέρασες βρωμούσες. Έβγαινε μια μπόχα, έχεις συγκεκριμένη μυρωδιά και το γνωρίζω’’. Αν κάθε ρατσιστής που σέβεται τον εαυτό του θεωρεί βρωμιάρηδες τους μαύρους, καιρός επιτέλους να επεκτείνει το ρεπερτόριο και κατά της εξίσου μισητής σε αυτή ομάδα των “αρσενοκοιτών”, όπως τους χαρακτηρίζει με περισσή χριστιανική αγάπη ο Μόρφου. Ένα άλλο ερώτημα είναι πώς γνώριζε ο “άγιος άνθρωπος” τόσο καλά αυτή την υποτιθέμενη μυρωδιά, αλλά φανταζόμαστε ότι είναι από τις πολλές εξομολογήσεις αμαρτωλών μέσα στα χρόνια.

Μη βιάζεστε όμως, γιατί η ιστορία έχει χάπι εντ. Η οικογένεια του βρωμερού αμαρτωλού, κάθε πρωί προσευχόταν μία ώρα πριν πάει στη δουλειά της. Φανταζόμαστε ανάμεσά τους και η μαμά του νεαρού, που λογικά ζητούσε από το θεό να τη συγχωρέσει που τη γλύκαινε η λάθος είσοδος. Οι άοκνες προσπάθειες είχαν θετικό αντίκτυπο στο απολωλός πρόβατο, το οποίο όχι μόνο έκοψε τις κακές συνήθειες, αλλά πλέον “ευωδιάζει, και δε σας λέω παραμύθια, αυτοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας”.

Αν όλ’ αυτά τα θεωρείτε ομοφοβικό παραλήρημα, που στοχοποιεί ως μιάσματα τους γκέι, είναι επειδή είστε αντίχριστοι και δε βλέπετε το ζήλο με τον οποίο προσπαθεί να σώσει τους δυσώδεις αρσενοκοίτες από το βούρκο.

Mητροπολίτης Μόρφου – conversion therapy – hate speech

————-English follows————-Οι gay αναδίδουν πνευματική ΜΠΟΧΑ! H βρομιά αυτή είναι ιδιαίτερη και διακριτή για τους αγίους ανθρώπους! Δια της προσευχής και της αποφυγής του σεξ όμως, μπορούν να αλλάξουν την μπόχα αυτή σε ευωδία και να "θεραπευτούν"! Τα λόγια αυτά αποτελούν ξεκάθαρη ρητορική μίσους αφού παρακινούν τους ανθρώπους να μας βλέπουν σαν μιασμένους, μολυσμένους και επικίνδυνους για την κοινωνία. Παράλληλα, ο εν λόγω μητροπολίτης ισχυρίζεται κάτι επιστημονικά ατεκμηρίωτο και αντιδεοντολικό: το ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να "θεραπευτεί" διά της πίστης και προσευχής. Πρόκειται για μια επικίνδυνη θέση που μπορεί να οδηγήσει πολλούς νέους και νέες στην αυτοκαταστροφή. Η Accept δε θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αφού εξετάζει νομικά μέτρα, τόσο απέναντι στη ρητορική αυτή, όσο και απέναντι στις πρακτικές μεταστροφής που πράττουν ορισμένοι ιερωμένοι. Gay people STINK spiritually! That smell is distinguish, betraying the gay people to holy men! However, if they abstain from sex and pray the gay away, they could be converted. This is a clear case of hate speech, pushing people to see us sick, filthy and dangerous to the society. At the same time, bishop claims something that it could be very harmful for young homosexual people, that homosexuality could be converted to heterosexuality through spiritual guidance.Accept will not stand by doing nothing to this hate speech and to conversion therapies of some Orthodox priests. Legal actions are being considered.

Gepostet von Accept – LGBTI Cyprus am Montag, 29. Juli 2019

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: