Ο πολύς κόσμος στο Περιστέρι που λέει “Όχι άλλο Παχατουρίδη” έχει επιλογή (ΦΩΤΟ)

Με δύο μαζικές συγκεντρώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στον Λόφο και την Ανθούπολη, ξεκίνησαν οι συζητήσεις στις γειτονιές με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Σιδέρη

Με δύο μαζικές συγκεντρώσεις, στο Λόφο και την Ανθούπολη, ξεκίνησαν οι συζητήσεις στις γειτονιές με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Σιδέρη. Στην εκδήλωση στο Λόφο Αξιωματικών χαιρέτισε η Λία Γιαννά, εποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Δυτικό Τομέα ενώ στην Ανθούπολη ο Χρήστος Μαργανέλης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και εκ νέου υποψήφιος. 

Ο Γιώργος Σιδέρης υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε τα εξής: 

Στο Περιστέρι κρίνεται αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο ή αν θα πάμε αλλιώς με στόχο να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες. Εδώ δε χωράνε συγγενείς, γνωστοί και φίλοι που μπορεί να έχει ο καθένας σε διάφορα δημοτικά ψηφοδέλτια. Γιατί ο συσχετισμός δυνάμεων στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα κρίνει ζητήματα καθοριστικά για το εισόδημα και την ποιότητα ζωής των οικογενειών μας. Γιατί τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται την πόλη εκμεταλλεύονται κυνικά φιλίες και καλές προθέσεις, τις μετατρέπουν σε αναλώσιμο πολιτικό κεφάλαιο. Το δίλημμα λοιπόν που υπάρχει στο Περιστέρι είναι: “θα συνεχίσουμε με το δήμαρχο της ΝΔ που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να προσκυνήσουν ή με τους αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης για να πάμε αλλιώς”; (…)

Την ίδια ώρα με την προσπάθεια μας να πείσουμε για τις δημοτικές εκλογές, αντιμετωπίζουμε ότι γονατίζει τη λαϊκή οικογένεια. Ακρίβεια, φόροι, εργασιακός μεσαίωνας με 13ωρα και συμβάσεις μηδενικού χρόνου, συγχωνεύσεις σχολείων με κλείσιμο σχολείων όπως το 28ο δημοτικό σχολείο, πλειστηριασμούς και εξώσεις Περιστεριωτών. Οι εκλογές αυτές λοιπόν ΝΑΙ. Είναι πολιτικές. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έδωσε το πολιτικό μήνυμα των εκλογών όταν παρουσίασε το Χαρδαλιά ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής και είπε ότι “ο χάρτης της Ελλάδας πρέπει να βαφτεί μπλε το βράδυ των εκλογών”. Την ίδια ώρα ο χάρτης βάφεται μαύρος και άραχνος από καπνούς και μολυσμένα νερά, από καμένους και πνιγμένους, από ανθρώπους που καταστράφηκε η ζωή τους. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης είπε ότι “ο χάρτης της Ελλάδας πρέπει να βαφτεί μπλε το βράδυ των εκλογών” και σε αυτό θα τον βοηθήσουν οι άνθρωποι του σε κάθε δήμο. Ένας από αυτούς είναι ο Παχατουρίδης ο οποίος διοργάνωνε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Βαρβιτσιώτη και άλλων υποψήφιων εκλογών στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Αυτό βλέπετε δεν εμπόδισε το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τη διοίκηση Παχατουρίδη ξεφτιλίζοντας τον εαυτό τους και τους ανθρώπους που τους πίστεψαν (…)

Το Περιστέρι αλλάζει. Ποιοι όμως ωφελούνται; Πρέπει να μάθουν οι Περιστεριώτες ότι τα ίδια έσοδα του Δήμου Περιστερίου ανέρχονται στο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ (19.953.000 ευρώ) και πάνω από το 57% των τακτικών εσόδων του αφορά νόμιμο “άρπαγμα” από τους δημότες με τέλη, φόρους, παράβολα, πρόστιμα και άλλα χαράτσια. Να μάθουν ότι η Διοίκηση Παχατουρίδη δεν ακουμπάει τους λιγοστούς μεγάλους επιχειρηματίες και μεγαλοοφειλέτες και τους αφήνει στο απυρόβλητο.

Να μάθουν ότι το περιβόητο πλεόνασμα του Δήμου Περιστερίου είναι πλέον κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ; Αυτά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την φορομπηχτική πολιτική και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών ΓΙΑΤΙ δεν διατίθενται για την στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας; ΓΙΑΤΙ δεν καταργούνται τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η ανταποδοτικότητα σε μια σειρά υπηρεσίες; ΓΙΑΤΙ δεν μειώνονται δραστικά τα δημοτικά τέλη; ΓΙΑΤΙ δεν δίνονται για την απαλλοτρίωση ελεύθερων χώρων αντί να καταφεύγει η Διοίκηση σε δαπανηρούς δανεισμούς από τις τράπεζες; ΓΙΑΤΙ δεν χρηματοδοτούνται τα σχολεία; Τελικά για ποιους προορίζονται αυτά τα πλεονάσματα; Τι νόημα έχουν τα πλεονάσματα όταν «πλεονάζουν» τα προβλήματα; Είναι φανερό: για να γεμίσουν με ζεστό χρήμα οι τράπεζες, οι εργολάβοι, και τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται την δημόσια γη και περιουσία (…)

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιστέρι πρέπει να ενισχυθεί γιατί και θέλουμε και μπορούμε να διοικήσουμε το δήμο, με θέσεις και προτάσεις που είναι αποτυπωμένες στη διακήρυξη μας. Με το λαό συμμέτοχο γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό φανερώνει και η ιστορία του Περιστερίου που από παραγκούπολη έγινε κατοικήσιμος αστικός ιστός με τους αγώνες των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ με επικεφαλής το Δημήτρη Φωλόπουλο. Θέλουμε και μπορούμε να διοικήσουμε το δήμο όπως δείχνει η πρόσφατη ιστορία του δήμου Πατρέων με τον Κώστα Πελετίδη. Αυτά που προτείνουμε στο Περιστέρι τα κάνουμε στην Πάτρα πράξη. Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε μαχητικη αντιπολίτευση στο κεντρικό κράτος και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Ο πολύς κόσμος στο Περιστέρι λοιπόν που λέει “Όχι άλλο Παχατουρίδη”  μπορεί να εκφραστεί, έχει επιλογή. Είμαστε έτοιμοι με 210 υποψηφίους να αξιοποιήσουμε αυτό τον ένα μήνα ώστε να εκφράσουμε δυναμικά των Περιστέρι των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων”.

Οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές τις επόμενες ημέρες συνεχίζονται: 

–Κηπούπολη (Στρογγυλό Χωραφας, πλησίον κλειστού Γυμναστηρίου): Δευτέρα 18/9

–Μπουρνάζι (παλιά πλατεία Μπουρναζίου): Τρίτη 19/9

–Νέα Ζωή (απέναντι από ΚΕΠ): Τετάρτη 20/9

–Αγία Τριάδα (πλατεία Αγίας Τριάδας): Δευτέρα 25/9

Ώρα έναρξης: 19:30

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: