Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον… – Κάτοικοι της Άμφισσας χειροκροτούν το δολοφόνο της μικρής τσιγγάνας

Το φασισμό πρέπει να τον καταλάβουμε βαθιά, για να τον τσακίσουμε. Αλλά εκτός από το χέρι του φασίστα πρέπει να τσακίσουμε και τη σάπια νοοτροπία που μουχλιάζει μες στα μυαλά πολύ κόσμου

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον, δεν έρχεται από μακριά. Είναι ο φασισμός της διπλανής πόρτας, αυτοί που αποθεώνουν τη βία του ισχυρού, και καταδικάζουν υποκριτικά όλες τις υπόλοιπες.

Δεν έρχεται καινούριο κάτι να μας φέρει. Είναι η σαπίλα του ντουνιά, του κόσμου της εκμετάλλευσης που σαπίζει κι αποπνέει την μπόχα του, καθώς πασχίζει να κρατηθεί ζωντανός.

Είναι το “καλά του΄κανε” που καλλιεργείται συστηματικά από μια σειρά διαύλους, ανεπίσημα και ημιεπίσημα, υπέρ της αυτοδικίας, όπου αν υπάρξει και καμιά παράπλευρη απώλεια, “ήταν η κακιά στιγμή”, όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο δράστης στην απολογία του.

Και μη σπεύσει κανείς να αποδώσει τα μπράβο (επί της ουσίας) στο δράστη σε αντανακλαστικά “τοπικών κοινωνιών”, που συγκαλύπτουν και αλληλοϋποστηρίζουν τα μέλη τους, ρητορική γνώριμη εξάλλου κι από το πρόσφατο τραγικό περιστατικό κακοποίησης στη Λέρο. Ο φασισμός δεν έχει κουλέρ λοκάλ, έχει βαθύ μαύρο χρώμα που απλώνεται απειλητικά σε όλη την επικράτεια.

Το φασισμό πρέπει να τον καταλάβουμε βαθιά, για να τον τσακίσουμε. Αλλά εκτός από το χέρι του φασίστα που το υψώνει για να σκοτώσει έναν τσιγγάνο, έναν αλλοδαπό, ένα φτωχό κι αδύναμο, πρέπει να τσακίσουμε και τη σάπια νοοτροπία που μουχλιάζει μες στα μυαλά πολύ κόσμου και τον σέρνει βαθιά στο βούρκο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: