Νίκος Σοφιανός: «Όταν ο Δήμαρχος λέει την μισή αλήθεια, κρύβει ένα  ψέμα»

Ξεκινώντας την προεκλογική του καμπάνια, ο Δήμαρχος ανέβασε βιντεάκι  στο TikTok, διαφημίζοντας δύο αναπλάσεις για χώρους που είναι όμως πενταετούς διάρκειας…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιούνη 2023, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του  ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας,  έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα: 

«Ξεκινώντας την προεκλογική του καμπάνια, ο Δήμαρχος ανέβασε βιντεάκι  στο TikTok, διαφημίζοντας δύο αναπλάσεις για χώρους που είναι όμως πενταετούς διάρκειας. Όταν ο Δήμαρχος λέει την μισή αλήθεια, κρύβει ένα  ψέμα. 

Αναφερόμαστε στην «εκστρατεία» για την ανάπλαση στην «Θερμίδα» και  για την ανάπλαση στο «ΒΟΤΡΥΣ», η οποία θα έχει ισχύ μόνο πέντε χρόνων  που διαρκεί η παραχώρηση της ΚΤΥΠ. Κάποτε ο Δήμος θα ξεκινήσει την  ανάπλαση, κάποτε θα την τελειώσει, και ίσως προλάβουν οι κάτοικοι να  δουν κάτι κάποιους μήνες πριν ξαναπάρει τους χώρους αυτούς η ΚΤΥΠ να  τους κάνει ότι θέλει. 

Αυτό είναι ένα δείγμα του πως αντιλαμβάνεται η δημοτική Αρχή τους  ελεύθερους χώρους και την αξιοποίηση τους. Και μάλιστα, μιλώντας για το  «ΒΟΤΡΥΣ», θυμίζουμε ότι από την αρχή της θητείας της τον Σεπτέμβρη του  2019, η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε. Τώρα, στο τέλος της θητείας επιχειρεί να υλοποιήσει μια ανάπλαση με τρόπο αντίθετο προς το ΦΕΚ χρήσεων γης  του χώρου. Γιατί το ΦΕΚ δεν προβλέπει μόνο τον καθαρισμό του χώρου, την  περίφραξη των βιομηχανικών ερειπίων, βάζοντας κάποια παγκάκια και κάνοντας απεντόμωση, αλλά οι χρήσεις γης προβλέπουν και τη δημιουργία  νηπιαγωγείου σε αυτό το σημείο.  

Καταθέτουμε την πρόταση δεκάδων γονιών με υπογραφές του συλλόγου  γονέων και κηδεμόνων του 32ου νηπιαγωγείου το οποίο συστεγάζεται  χρόνια στο 62ο Δημοτικό Σχολείο μαζί με άλλα τρία νηπιαγωγεία. Ο Δήμος αρνείται, με τη σφραγίδα του πλέον, να φτιαχτεί στο «ΒΟΤΡΥΣ» νηπιαγωγείο, μαζί με τις υπόλοιπες αναπλάσεις που οι κάτοικοι έχουν  προτείνει με 1.100 υπογραφές, ένα θέμα που η δημοτική Αρχή ποτέ δεν  έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλε. Αυτό το μέτωπο  της διεκδίκησης για εμάς και για τους κατοίκους παραμένει ανοιχτό. 

Δεύτερον, επειδή μπαίνει ο Ιούλιος και η κατάσταση στα σχολεία είναι  προβληματική και υπάρχει ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις. Ο χρόνος  μετράει αντίστροφα μέχρι την επόμενη σχολική χρονιά, όμως είναι  χαρακτηριστική η εικόνα των σχολείων του Δήμου της Αθήνας την ημέρα  των εκλογών. Στο 67οΓυμνάσιο, στα Σεπόλια, εκλογικό τμήμα ήταν στον  δεύτερο όροφο και το ασανσέρ ήταν χαλασμένο. Στο 64ο Δημοτικό και στο 68οΓυμνάσιο τα ασανσέρ ήταν κλειδωμένα και ο κόσμος ανεβοκατέβαινε με  τα πόδια. 

Μπήκε ο Ιούλιος και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες σε μια σειρά από  χώρους. Παρακολουθούμε τις προσπάθειες που γίνονται, είμαστε όμως  σίγουροι ότι και το Σεπτέμβριο θα υπάρχει διαμορφωμένη «μαύρη Βίβλος» με τα σχολεία που δεν θα κάνετε τίποτα.  

Τρίτον, υπάρχει καταγγελία για το πάρκο «Παύλος Μπακογιάννης» στο 6ο διαμέρισμα. Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ καταγγέλλει ότι η κατάσταση  είναι τόσο άσχημη στο συγκεκριμένο πάρκο που δεν μπορούν να κάθονται  οι άνθρωποι. Μάλιστα αναφέρουν ότι όταν ο χώρος ήταν στην ευθύνη της  ΔΕΗ είχε φύλαξη, ήταν χώρος καθαρός, είχε πράσινο και λουλούδια. Από  τότε που πέρασε στην ευθύνη του Δήμου η κατάσταση είναι άθλια, ο χώρος  είναι βρώμικος με καταστροφές και ακαθαρσίες, και μάλιστα ξηλώθηκε και η παιδική χαρά που είναι απαραίτητη για τα παιδιά και τους γονείς της  περιοχής.  

Τέταρτον, έχουμε την καταγγελία του συλλόγου «Ιλισσός» για την τσιμέντο  ποίηση στο παρκάκι στα Ιλίσια.  

Πέμπτον, χωρίς απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών,  έκλεισε ο νηπιακός σταθμός της οδού Ηρακλείου και μεταφέρθηκαν τα  παιδιά για λόγους ακαταλληλότητας ενοικίασης. Εμείς καταθέτουμε  πρόταση συγκεκριμένη για να μισθωθεί από το ίδρυμα Χατζηκώνστα το  ακίνητο στη συμβολή Δαίρπφελδ και Τσίλερ, στο οποίο στην προηγούμενη  περίοδο πραγματοποιήθηκαν επισκευές από το ΔΒΑ, αποκαταστάθηκε, και  παραμένει από τότε ερειπωμένο και σημείο παρουσίας τοξικοεξαρτημένων  συνανθρώπων μας. Είναι μια συγκεκριμένη άμεση λύση και μπορεί να  αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.  

Τέλος, με τα περιβόητα πρόστιμα που επιβάλει ο Δήμος στο ΚΚΕ, δεν  γίνεται μόνο προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του, αλλά να «στίψει» την πολιτική αντιπαράθεση με αυτόν τον οικονομικό εξαναγκασμό. Η  δημοτική Αρχή επέβαλε και δεύτερο πρόστιμο στο ΚΚΕ. Δεν τους κάλυπτε το  πρώτο για διακίνηση φυλλαδίων. Εμείς έχουμε φωτογραφίες από πάρκα της  Αθήνας με προεκλογικό υλικό της ΝΔ, αλλά και ακροδεξιούς σχηματισμούς  που γέμισαν την Αθήνα με την ανοχή της δημοτικής Αρχής και δεν τους  έριξαν ούτε ένα ευρώ πρόστιμο.  

Αυτή η οικονομική εξόντωση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν θα  ανεχτούμε να γίνεται η πολιτική διαπάλη με τέτοιους όρους. Εμείς ζητάμε  να αποσυρθούν αυτά τα πρόστιμα, πόσο μάλλον αφού δεν υλοποίησε η  δημοτική Αρχή την κατά πλειοψηφία Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  να υπάρχουν 100 πλαίσια σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας. » 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: