Μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» έσπρωξαν άνδρα από τον καταπέλτη του πλοίου στη θάλασσα και πνίγηκε! (ΒΙΝΤΕΟ) – Αμείλικτα ερωτήματα για τη στάση της εταιρείας και του Λιμενικού

Ο άνδρας έτρεξε να μπει στο πλοίο πριν ο καταπέλτης ανέβει και δύο άνδρες, μέλη του πληρώματος, τον έσπρωξαν και έπεσε στη θάλασσα! Από τα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δεν φαίνεται να υπήρχε παρουσία του Λιμενικού την ώρα του συμβάντος και σίγουρα δεν ενήργησε για να σώσει τον 36χρονο.

Οργή, αγανάκτηση, αποτροπιασμό έχει γεννήσει από το βράδυ της Τρίτης το έγκλημα που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» απώθησαν βίαια, έσπρωξαν και τελικά πέταξαν στη θάλασσα έναν 36χρονο που ήθελε να επιβιβαστεί με αποτέλεσμα να πνιγεί! Ένα έγκλημα που πρώτο αποκάλυψε το 902.gr.

Όλα έγιναν γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, κατά την αναχώρηση του πλοίου της «Blue Star Ferries», που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο. Αρχικά το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος ανέφερε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 36 ετών που έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να εισέλθει στο πλοίο ενώ είχαν λυθεί οι κάβοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο 902.gr από επιβάτες του πλοίου, ο άνδρας έτρεξε να μπει στο πλοίο πριν ο καταπέλτης ανέβει και δύο άνδρες, μέλη του πληρώματος, τον έσπρωξαν και έπεσε στη θάλασσα!

Εξοργιστικό είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, τα μέλη του πληρώματος που έριξαν στη θάλασσα τον 36χρονο, δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια για να τον διασώσουν, αντίθετα το πλοίο αναχώρησε κανονικά, αδιαφορώντας για την τύχη του άνδρα! Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών του πλοίου, από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει «καθυστέρηση που δεν οφείλεται στην εταιρεία»!

Το πλοίο αναχώρησε κανονικά (!) και γύρισε πίσω στον Πειραιά, μόνο μετά από εισαγγελική εντολή.

Περαιτέρω ερωτήματα που τίθενται από αυτό το έγκλημα αφορούν στη συνολική πολιτική της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Επιτρέπεται ή όχι σε έναν επιβάτη να επιβιβαστεί και να εκδώσει εισιτήριο εν πλω; Έχουν αρμοδιότητα τα μέλη του πληρώματος να διαπληκτίζονται και να λειτουργούν ως «πορτιέρηδες»; Ενημερώθηκε ο καπετάνιος ότι άνθρωπος ρίχτηκε στη θάλασσα και ξεκίνησε τις μηχανές για να φύγει το πλοίο; Υπάρχει πρωτόκολλο διάσωσης ανθρώπου αν βρεθεί στη θάλασσα;

Επίσης, ερωτήματα υπάρχουν για τη στάση του Λιμενικού. Υπήρχαν λιμενικές αρχές στο σημείο που αντίκρισαν τι συνέβη; Αν ναι, γιατί δεν επενέβησαν, αν όχι, θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί; Από τα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δεν φαίνεται να υπήρχε παρουσία του Λιμενικού την ώρα του συμβάντος και σίγουρα δεν ενήργησε για να σώσει τον 36χρονο.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που έχουν συλληφθεί, θα οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: