Μαθήτρια στον Πύργο λιποθύμησε μες στο δρόμο από πείνα

Οι δυο άνεργοι γονείς της ξόδεψαν τα τελευταία τους χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού.

Κάποτε τα ΜΜΕ κατακλύζονταν από ειδήσεις για παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία, τώρα όμως μια αντίστοιχη είδηση που έρχεται από τον Πύργο Ηλείας περνάει στα ψιλά. Ήταν πριν λίγες μέρες όταν μια έφηβη μαθήτρια σωριάστηκε στο δρόμο με μάρτυρες δεκάδες περαστικούς, την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο. Στην αρχή οι περισσότεροι υπέθεσαν κάποια φυσική εξασθένιση του οργανισμού, οι γονείς της όμως, άνεργοι και οι δύο, μίλησαν, αναδεικνύοντας την πραγματική αιτία της λιποθυμίας, που είναι ο υποσιτισμός του κοριτσιού.
Όπως κατήγγειλαν, τα τελευταία χρήματά τους αντί για φαγητό τα έδωσαν για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ ενός ημιτελούς σπιτιού, με θύμα την κόρη τους που έμεινε νηστική και ο οργανισμός της δεν άντεξε. Οι δυο απεγνωσμένοι γονείς, σε επιστολή τους σε τοπικό μέσω, ζητούν την απαλλαγή των ανέργων από φόρους σαν τον ΕΝΦΙΑ και άλλες επιβαρύνσεις:

“Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν”,  γράφουν οι δυο γονείς, που δεν αποκαλύπτουν για λόγους αξιοπρέπειας την ταυτότητά τους, επειδή, όπως επισημαίνουν ζητούν δικαιοσύνη και όχι ελεημοσύνη από το κράτος. Η απόγνωσή τους διακρίνεται και στη φράση πως:

“Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε.Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν”.

Αυτή είναι η Ελλάδα της νέας κανονικότητας, μιας κανονικότητας ανεργίας, φτώχειας, ακόμα και πείνας, μόνο που τώρα πια τα ΜΜΕ δε θέλουν θλιμμένους στη γιορτή τους και οι φωνές τους ακούγονται σαν παρατράγουδο στα ωραία άσματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: