Λιάνα Κανέλλη: Το εκμεταλλευτικό σύστημα έχει σχεδόν θεσμοθετήσει τη βία σε επίπεδα και μορφές (ΒΙΝΤΕΟ)

«Υπάρχουν αιτίες σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα όπου η βία είναι σχεδόν θεσμοθετημένη, από μέτρα οικονομικά, από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αδύναμοι, την κόλαση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την προσφυγιά, το άδειο καλάθι, την έλλειψη στήριξης της ζωής των νέων ζευγαριών. Είναι απίθανο σε αυτό το πλαίσιο να πάει καλύτερα η ζωή της γυναίκας»

Το εκμεταλλευτικό σύστημα που έχει εμπορευματοποιήσει τα πάντα κι έχει σχεδόν θεσμοθετήσει τη βία σε πολλαπλά επίπεδα, ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ  Λιάνα Κανέλλη ως τη βασική αιτία της κακοποίησης των γυναικών και όχι μόνο, αλλά και των παιδιών και των αδυνάμων, μιλώντας εκ μέρους του Κόμματος στην επιτροπή της βουλής με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

«Υπάρχουν αιτίες σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα όπου η βία είναι σχεδόν θεσμοθετημένη, από μέτρα οικονομικά, από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αδύναμοι, την κόλαση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την προσφυγιά, το άδειο καλάθι, την έλλειψη στήριξης της ζωής των νέων ζευγαριών. Είναι απίθανο σε αυτό το πλαίσιο να πάει καλύτερα η ζωή της γυναίκας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Χρειάζονται πολύ σοβαρά μέτρα για την αλλαγή του εκμεταλλευτικού συστήματος, σημείωσε, τονίζοντας την ανάγκη της δημιουργίας και στήριξης των κρατικών δομών για την προστασία γυναικών, παιδιών και αδυνάμων. Ένα δίκτυο δομών που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα και θα αποτελεί ιστό προστασίας, στελεχωμένο με κατάλληλους επιστήμονες για να βοηθήσουν τους κακοποιημένους ανθρώπους. Χρειάζονται γνώση, επιστήμονες, μέτρα οικονομικά και πολιτικά για να εξαλειφθούν οι αντιδραστικές αντιλήψεις και να καλλιεργούν τη συλλογικότητα με αντισώματα κατά της εκμετάλλευσης.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: