Λιάνα Κανέλλη: Η βία κατά των γυναικών συνυφασμένη με το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος και την αντίληψη ότι τα γυναικόπαιδα είναι παράπλευρες απώλειες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα κλειστά στόματα είναι το πρόβλημα. Αυτό το οποίο έχει σαπίσει στην κοινωνία είναι το κακώς εννοούμενο «κλειστό στόμα». Θέλει να νοιάζεσαι για το διπλανό σου, όταν ζεις σε μια κοινωνία όπου όλα είναι «ατομική ευθύνη», όπου επικρατεί το «ο θάνατός σου η ζωή μου»

Η βία κατά των γυναικών είναι μια κουλτούρα συνυφασμένη με το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος και με την αντίληψη ότι τα γυναικόπαιδα είναι παράπλευρες απώλειες, επεσήμανε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» της ΕΡΤ1, για τις δολοφονίες και τη βία κατά των γυναικών.

«Τα κλειστά στόματα είναι το πρόβλημα. Αυτό το οποίο έχει σαπίσει στην κοινωνία είναι το κακώς εννοούμενο «κλειστό στόμα». Θέλει να νοιάζεσαι για το διπλανό σου, όταν ζεις σε μια κοινωνία όπου όλα είναι «ατομική ευθύνη», όπου επικρατεί το «ο θάνατός σου η ζωή μου», τόνισε ανάμεσα σε άλλα.

Αναφερόμενη στις γερμανικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, η Λιάνα Κανέλλη, είπε πως «η βασική, κεντρική, πολιτική, η αστική και η λυκοφιλική, Ευρωπαϊκή σκηνή με τη Γερμανία, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει», υπογραμμίζοντας: «ότι όποιος πιστεύει ότι θ’ αλλάξει κάτι στη Γερμανία είναι γελασμένος».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: