Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Περιοδεία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (ΦΩΤΟ)

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου περιόδευσε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου. Στην περιοδεία συμμετείχε επίσης η Δέσποινα Δοργιάκη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου περιόδευσε χτες Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου. Στην περιοδεία συμμετείχε επίσης η Δέσποινα Δοργιάκη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά την περιοδεία έγινε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη, κ. Γιώργο Πλιάκα,  και έπειτα το κλιμάκιο συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν, για άλλη μία φορά,  τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας τους, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας  (ελλιπής λειτουργία του κλιματισμού – αποπνικτική ζέστη) και την έλλειψη συντήρησης των εγκαταστάσεων,  που ενέχει τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων. Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι  συμβάσεις – ομηρίας – ορισμένου χρόνου, σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και τα άθλια ωράρια που τους επιβάλλονται, διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης,  τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ο Αλέκος Μαρινάκης, στην παρέμβαση του, ανέφερε ότι «Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι συνέπεια της απελευθέρωσης των αερομεταφορών που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Ο διαχωρισμός του έργου σε εποπτικό έλεγχο και επιχειρησιακή λειτουργία, αρμοδιότητες που ασκούσε ενιαία η υπηρεσία πολιτική αεροπορίας – διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της αεροναυτιλίας. Αποδεικνύεται περίτρανα και στον κλάδο των αερομεταφορών ότι η πολιτική του  κόστους – οφέλους που εφαρμόζεται διαχρονικά  από όλες τις κυβερνήσεις εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού, όπως αποδείχτηκε και με το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη.» 

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Δημήτρης Δουλουφάκης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι «γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές βρέθηκαν και θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα σας και μετά στις εκλογές να διεκδικούν μαζί σας τα δίκαια αιτήματά σας για δουλειά και μισθούς με αξιοπρέπεια, μέσα και έξω από τα τοπικά όργανα διοίκησης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: