Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ)  πραγματοποίησε, κλιμακίου με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη,  περιφ. σύμβουλο και υπ. Περιφερειάρχη και τον Δ. Δουλουφάκη, υπ. Δήμαρχο Ηρακλείου. Τους συνόδευσε και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ,  Μανώλης Συντυχάκης.

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ)  πραγματοποίησε,  την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη,  περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο Περιφερειάρχη και τον Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου. Τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνόδευσε και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ,  Μανώλης Συντυχάκης.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους,  όπως η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, αλλά και για το διαχρονικό πρόβλημα στην ύδρευση και αποχέτευση στο  Ηράκλειο.  Επιπλέον, συναντήθηκε με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, βάζοντας ζητήματα σχετικά με την κατάσταση του δικτύου, την έλλειψη εργαζομένων και άλλα οξυμένα προβλήματα. 

Ο Δημήτρης Δουλουφάκης ανέδειξε τις ευθύνες του κεντρικού κράτους και της τοπικής-περιφερειακής  διοίκησης που αντιμετωπίζουν το νερό ως εμπόρευμα, την προστασία του περιβάλλοντος ως κόστος και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων ως «εξοικονόμηση» πόρων. 

Για τα οικονομικά και λειτουργικά αδιέξοδα της ΔΕΥΑΗ από τις διαρκείς ανατιμήσεις στην ενέργεια,  επεσήμανε ότι ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που μεθοδικά προχώρησαν στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, στο πλαίσια της «πράσινης» δήθεν ανάπτυξης και τόνισε πως δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα του δήμου  Ηρακλείου, που αντιμετωπίζουν καθημερινές στερήσεις από την επίθεση που δέχονται στο εισόδημά τους,  να πληρώνουν τα σπασμένα, με τα πανάκριβα τιμολόγια.  Επιπλέον,  να ασφυκτιούν από τις πολυήμερες διακοπές στην παροχή νερού και  το νερό που ακριβοπληρώνουν να μην είναι καν πόσιμο, οπότε να επιβαρύνονται και με το κόστος του εμφιαλωμένου νερού. Τόνισε την ευθύνη που έχουν οι δημοτικές αρχές που συμφωνούν με τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της ΔΕΥΑΗ, με την ανταποδοτικότητα, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και φορτώνουν νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά. 

Ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε ότι οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικούν, πάγια,  τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για τον λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση. Αναφέρθηκε, επίσης, στην «απελευθέρωση» και του νερού κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων, σε βάρος του λαού.  Υπογράμμισε ότι η αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού σήμερα είναι εφικτή με τα κατάλληλα έργα και τη διαθέσιμη επιστημονική γνώση, αλλά δε γίνεται εξαιτίας της πολιτικής  που εστιάζει στον έλεγχο της ζήτησης και όχι σε αναγκαίες υποδομές που θα εξασφάλιζαν  επαρκές και ποιοτικό νερό, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση  του λαού. 

Από τη μεριά του ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η ολοένα και μεγαλύτερη προώθηση της λειτουργίας των ΔΕΥΑ με γνώμονα την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, μεθοδεύτηκε διαχρονικά από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, ενώ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλάι τους μέσα κι έξω στη Βουλή και την Τοπική Διοίκηση, για την ανάδειξη των προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων .

Τα μέλη του κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και την ίδια την καθημερινότητα τους ως κριτήριο ψήφου για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη, στηρίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,  τον μόνο συνδυασμό σε Περιφέρεια και Δήμο που προτεραιότητα έχει τις ανάγκες των πολλών και όχι την κερδοφορία και τα συμφέροντα των λίγων. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: