Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Για τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων

Δήλωση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης για τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων 

Δήλωση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης για τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει σταθερά τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που παλεύουν για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να παραμείνουν στα χωράφια τους.

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις, την Τετάρτη 15 Νοέμβρη, συμμετείχε στα Χανιά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αλέκος Μαρινάκης,  και στο Ηράκλειο η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γενοβέφα Χουστουλάκη. 

Οι αγρότες δεν ξεγελιούνται με την κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ που προσπαθεί να κρύψει την πραγματικότητα με τις μεγάλες μειώσεις που είδαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στην πληρωμή της προκαταβολής (70%) της «Βασικής Ενίσχυσης», μιλώντας για λανθασμένους χειρισμούς και «αδικαιολόγητα λάθη» του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση ότι οι μειώσεις αυτές είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027, που προβλέπει συνολική μείωση της «Βασικής Ενίσχυσης» μεγαλύτερη από 250 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.  

Κι αυτό την ώρα που το κόστος  παραγωγής είναι υπέρογκο και το κύμα ακρίβειας σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, ενώ δεν καλύπτεται το χαμένο εισόδημα των αγροτών, πχ το πρόβλημα της ακαρπίας – σχινοκαρπίας στην ελιά αναγνωρίζεται ως «ζημιογόνο αίτιο μη καλυπτόμενο ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ». 

Τα νερά προσπαθούν να θολώσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μιλούν για «κυβερνητικό φιάσκο». Όλοι τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που τώρα τσακώνονται για τις συνέπειες της εφαρμογής της ΚΑΠ 2023 – 2027, υπερψήφισαν αυτή την πολιτική, έχοντας ως κοινή στρατηγική τους τη συγκέντρωση παραγωγής και γης και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Στην ίδια ρότα και οι εκλεγμένοι τους στην περιφέρεια που στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοαγροτών. 

Η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που υπάρχει σε όλο τον αγροτικό κόσμο από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής να εκφραστεί με ακόμα πιο μαζικούς και οργανωμένους αγώνες απέναντι στους αντιπάλους των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που είναι οι έμποροι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.

Σ’ αυτούς τους αγώνες,  η «Λαϊκή Συσπείρωση»  θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης, για τις ανάγκες του λαού. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ – ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: