«Λαϊκή κατοικία – Φοιτητική Στέγαση» – Σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας με σωματεία του κλάδου και φοιτητικούς συλλόγους

“Σας καλούμε όλους για να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε των αγώνα μας για να δυναμώσουμε την συλλογική δράση και διεκδίκηση για φθηνές, ασφαλείς και σύγχρονες κατοικίες.”

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου των κατασκευών και τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, σε σύσκεψη με θέμα: Λαϊκή κατοικία – Φοιτητική Στέγαση, ένα ζήτημα που καίει τη λαϊκή – εργατική οικογένεια». Στην ανακοίνωσή του σημειώνονται τα εξής:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί όλους τους συναδέλφους τα σωματεία του κλάδου των κατασκευών και τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, σε σύσκεψη την Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη 2021 Αίθουσα Συνδικάτου στις 18:30 μμ  με θέμα: Λαϊκή κατοικία – Φοιτητική Στέγαση, ένα ζήτημα που καίει την λαϊκή – εργατική οικογένεια.

Την ίδια στιγμή που οι μισθοί  και τα μεροκάματα είναι καθηλωμένα στον πάτο, τα   περισσότερα βασικά αγαθά και προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης ακριβαίνουν, με αποτέλεσμα  χιλιάδες οικογένειες να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Η  πλειοψηφία των φοιτητών, παιδιά εργατικών – λαϊκών οικογενειών, αναγκάζονται να εργάζονται για να ανακουφίσουν κάπως την οικογένειά τους.

Σε αυτές τις συνθήκες το δικαίωμα της λαϊκής κατοικίας και της στέγασης των φοιτητών, έχει γίνει ένα πανάκριβο και δυσπρόσιτο εμπόρευμα. Οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευθεί με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα, ενώ για την απόκτηση κατοικίας ένας εργαζόμενος πρέπει να φεσωθεί για μια ολόκληρη ζωή στις τράπεζες.

Σας καλούμε όλους για να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε των αγώνα μας για να δυναμώσουμε την συλλογική δράση και διεκδίκηση για φθηνές, ασφαλείς και σύγχρονες κατοικίες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: