Κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι περιμένουν οι αρχές για να αποφασίσουν την αποσυμφόρηση;

Οι κρατούμενοι ζητούσαν μετ’ επιτάσεως την αποσυμφόρηση των φυλακών, για λόγους ασφαλείας, αλλά οι αρχές αρνήθηκαν να κάνουν το παραμικρό στο κομμάτι της πρόληψης.

Χτες το απόγευμα, επιβεβαιώθηκε ένα νέο κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο 33 χρονος κρατούμενος βρισκόταν στη δεύτερη πτέρυγα και διακομίστηκε από τα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου στο Σωτηρία. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για το κρούσμα και θεωρητικά θα προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους.

Είναι σαφές πως το κρούσμα αυτό δεν μπορεί να έχει “φυτρώσει” από μόνο του, αλλά προήλθε από την επαφή του κρατούμενου με κάποιον φύλακα ή κάποιο τρίτο άτομο. Είναι επίσης πολύ σημαντική η διενέργεια ελέγχων, για να διαπιστωθεί αν η διασπορά του ιού προχώρησε και σε άλλους τρόφιμους.

Όπως και να έχει, όμως, οι κινήσεις αυτές έρχονται εκ των υστέρων, καθώς οι αρχές αρνήθηκαν πεισματικά να κάνουν κάποια κίνηση στο κομμάτι της πρόληψης, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και τις κινητοποιήσεις των κρατούμενων, που ζητούσαν για λόγους ασφαλείας την αποσυμφόρηση των φυλακών, για να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος για την περιπέτεια και την εκδικητική αντιμετώπιση του Βασίλη Δημάκη, που είχε πρωτοστατήσει σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Τώρα που οι φόβοι των κρατούμενων επιβεβαιώνονται, ελπίζουμε ολόψυχα να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μη θρηνήσουμε θύματα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: