Κώστας Πελετίδης: «Με εμάς δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα!» (ΒΙΝΤΕΟ) – Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου για τους συμβασιούχους της Πάτρας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκοί φορείς της Πάτρας απαίτησαν από την κυβέρνηση μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους και την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου για την καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων εργαζόμενων, που επέστρεψαν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση για τους συμβασιούχους της Πάτρας που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή, διεκδικώντας έκτακτη χρηματοδότηση για τους συμβασιούχους.

Απαίτησαν από την κυβέρνηση μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους και την άμεση χρηματοδότηση του δήμου για την καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων εργαζόμενων, που επέστρεψαν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

«Με εμάς δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα», τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και ότι την Πέμπτη 28 Ιούλη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία με τα αιτήματά τους, με τα οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της ΝΔ.

Ο Κ. Πελετίδης κατήγγειλε τον απροκάλυπτο εμπαιγμό που εισέπραξαν από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς ενώ υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γ. Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, προκειμένου να θέσουν το υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματά τους, ο τελευταίος αρνήθηκε να τους συναντήσει επικαλούμενος το πρόγραμμά του. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν, η κοροϊδία συνεχίστηκε καθώς δεν έγινε συνάντηση ούτε με τον Στέλιο Πέτσα, υφυπουργό Εσωτερικών στο Μ. Μαξίμου, όπου γινόταν η συγκέντρωση, με τον υφυπουργό να ζητά να μεταβούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Κ. Πελετίδης υπογράμμισε επίσης ότι ο δήμος και οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δεν μπορούν να ανεχθούν αυτό τον εμπαιγμό. Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για το θέμα, δείχνει, με αυτό τον τρόπο, ότι δεν θέλει να το λύσει και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Με ψηλά το κεφάλι, είπε ο δήμαρχος, φεύγουμε συντεταγμένα.

Παράλληλα ο Κ. Πελετίδης, καυτηρίασε την απουσία των βουλευτών Αχαΐας της ΝΔ από τη σημερινή κινητοποίηση, σημειώνοντας ότι στα δύσκολα λιποτακτούν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πάτρας, «η Δημοτική Αρχή υπέβαλε στα κόμματα της Βουλής, που αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα του Δήμου μας, τροπολογία προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, που επιλύει με δίκαιο τρόπο το ζήτημα.

Απαιτούμε την αποδοχή της τροπολογίας από την Κυβέρνηση, ώστε να μη μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και ο Δήμος να παρέχει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στον πατραϊκό λαό».

Ν. Καραθανασόπουλος:  «Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος της μισθοδοσίας. Γι αυτό και καταθέτει συγκεκριμένη τροπολογία».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαϊας του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του ανάφερε τα εξής: «Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ο εμπαιγμός της κυβέρνησης της ΝΔ για τους εργαζόμενους των λεγόμενων, κοινωφελούς χαρακτήρα, προγραμμάτων 8μηνης διάρκειας. Είναι προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και διαχρονικής ομηρίας των εργαζομένων. Αρνείται να καταβάλει την μισθοδοσία τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές σε όσους έχουν κερδίσει προσωρινές διαταγές από τα δικαστήρια παραμονής τους στην εργασία και μετακυλίει το βάρος στο Δήμο της Πάτρας και κατ’ επέκταση στις πλάτες του λαού της Πάτρας. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον των άλλων κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που όταν ήταν στην κυβέρνηση κρατούσαν την ίδια στάση με αυτή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ. Μάλιστα και τα τρία αυτά κόμματα αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για αλλαγή του άρθρου του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου γιατί θέλουν να παραμένουν όμηροι οι εργαζόμενοι στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος της μισθοδοσίας. Γι αυτό και καταθέτει συγκεκριμένη τροπολογία. Το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στην ομηρία των συμβασιούχων, για μόνιμες θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα».

«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, για όλους μας δικαίωμα η σταθερή δουλειά»

Με πανό και συνθήματα και αγωνιστικό παλμό εκατοντάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι Σωματείων και λαϊκών φορέων και δημότες της Πάτρας, διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας τα δίκαια αιτήματά τους, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, για όλους μας δικαίωμα η σταθερή δουλειά», «Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας», «Το κράτος να πληρώσει τη μισθοδοσία, με ψίχουλα δε λειτουργεί καμιά υπηρεσία» και «Δώστε στους δήμους αυτά που τους χρωστάτε, τους εργαζόμενους ομήρους μην κρατάτε».

Στην κινητοποίηση, επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, ήταν ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρόντες ήταν, επίσης, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής απαρτιζόμενη από αντιδημάρχους, προέδρους Δημοτικών Οργανισμών και δημοτικούς συμβούλους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, καθώς και η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου η κινητοποίηση έφτασε με λεωφορεία που αναχώρησαν το πρωί από την Πάτρα.

902.grΔήμος Πατρέων Fb

Δείτε ακόμα στο 902.gr:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: