Κληροδότημα Αξελού: Αντί να φτιάξουν γηροκομείο, διαιωνίζουν την εγκατάλειψη

ΕΣΤΑΜΕΔΕ: επιμένουμε στην παγιωμένη πλέον προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανή  τη βασική κοινωνική μας διεκδίκηση, σχετικά με το κληροδότημα Αξελού: Να γίνει άμεσα το γηροκομείο-θεραπευτήριο σύμφωνα με τη διαθήκη

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΞΕΛΟΥ: Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ 6 ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο κτήμα Αξελού.

Η ανακοίνωση που μοιράστηκε και υπόγραψαν οι παρευρισκόμενοι ανέφερε:

Στο κληροδότημα Αξελού, συνεχίζεται η πολιτική εγκατάλειψης  και απαξίωσης των έξη δεκαετιών

Δεν υπήρξε ακόμα καμιά ουσιαστική τοποθέτηση από τους υπεύθυνους για το κληροδότημα, σχετικά με τις προτάσεις της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και των βασικότερων φορέων των μηχανικών, του ΤΕΕ, των Αρχιτεκτόνων του ΣΑΔΑΣ, των Πολιτικών Μηχανικών του ΣΠΜΕ και της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Στην συνεχή προσπάθεια απαξίωσης προστέθηκε και μια νέα  καταπάτηση καθώς και μια ύποπτη αναγραφή στον κτηματολογικό χάρτη, που στερούν από το κτήμα τεράστια αξία που σχετίζεται με την όψη του οικοπέδου στη Λεωφόρο Δηλαβέρη, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές του Λεκανοπέδιου της Αθήνας.

Ο κύριος υπεύθυνος, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, μαζί με το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την Επιτροπή των Εκτελεστών, δεν αντιδρούν καθόλου και δεν ενημερώνουν την ΕΣΤΑΜΕΔΕ για τις  ενέργειές τους, όπως οφείλουν. Κώφευσαν ακόμα και για την ύποπτη αναγραφή στο κτηματολόγιο που τους επισημάνθηκε πριν τρεις βδομάδες. Το μέλος της Επιτροπής από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ είναι τοποθετημένο παράνομα και ζητάμε συνεχώς τη νόμιμη αντικατάστασή του.

Εμείς επιμένουμε στην παγιωμένη πλέον προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανή  τη βασική κοινωνική μας διεκδίκηση, σχετικά με αυτό το κληροδότημα: Να γίνει άμεσα το γηροκομείο-θεραπευτήριο σύμφωνα με τη διαθήκη

Θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο, στο ίδιο το κτήμα, όπου θα παρουσιάζουμε την κατάσταση και θα καταγγέλλουμε τους αρμόδιους για το αίσχος που συνεχίζεται, την εξηκονταετή εγκατάλειψη ενός κληροδοτήματος, που από μόνο του, όταν δόθηκε, θα μπορούσε να καλύψει, χωρίς καθόλου έξοδα από το κράτος, τη δημιουργία μιας πλήρως εξοπλισμένης γηροκομικής και ιατροφαρμακευτικής μονάδας, μιας από τις αρκετές τέτοιες που έχουν ανάγκη οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ. Μιας μονάδας, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει αποτελεσματικά πολλές από τις σπάταλες ποικίλες σχετικές καταβολές σε ιδιώτες.

Να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του σκοπού του κληροδοτήματος απαιτεί ένα ελάχιστο ποσοστό από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ (4 εκ. στα 4 δις), που συνεχίζουν να κατασπαταλούνται σε επενδύσεις τύπου Τράπεζας Αττικής, και γίνεται προσπάθεια να ξεχαστούν σαν φαγωμένα και αγύριστα από τις ασφαλιστικές μας ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκαν.

Εμείς που συμμετέχουμε σήμερα 29 9 2021 στην ετήσια εκδήλωση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο χώρο του κτήματος Αξελού, καταγγέλλουμε την εκκωφαντική αδιαφορία των υπευθύνων και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πραγματοποίηση του σκοπού της διαθήκης

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ Κώστας Τζατζάνης  παρέθεσε κάποια στοιχεία για την 60ετή εγκατάλειψη και τις απόπειρες ξεπουλήματος, για τη συνεχή προσπάθεια ανάδειξης του θέματος και διεκδίκησης του γηροκομείου-θεραπευτηρίου από το 2016, για τη συμπόρευση στο αίτημα αυτό των βασικών φορέων των μηχανικών, ΤΕΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΣΠΜΕ, ΣΑΔΑΣ. Μίλησε για τη γηροκομική φροντίδα που είναι δεμένη με το κίνημα των συνταξιούχων, για το δικαίωμα σε αξιοπρεπή αντιμετώπιση της φάσης των γηρατειών με την αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης που δεν καλύπτει η οικογένεια, για τα χιλιάδες ιδιωτικά γηροκομεία στην κοινωνική ζούγκλα του κέρδους, που δεν μπορούν να εκτελέσουν το σκοπό τους, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών φροντίδας των ηλικιωμένων. Κατέληξε πως ο Αξελός αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα διεκδίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Δημήτρης Κουτζής μίλησε για την προσπάθεια συστασης σχετικής Επιτροπής του ΤΕΕ και για ενεργότερη δραστηριοποίηση προς την κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος.

Χαιρετιστήριο έστειλε και ο πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Δ. Πετρόπουλος.

Ακολούθησε συνεστίαση 26 συναγωνιστών στον ΝΑΣ.

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ο πρόεδρος Κώστας Τζατζάνης
ο γ. γραμματέας Απόστολος Τσιροζίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: