ΚΚΕ προς ταξιτζήδες: «Το κίτρινο του ΤΑΞΙ να ζωγραφιστεί στο πρόσωπο όσων ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ»

“Το ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό του βιοπαλαιστή ταξιτζή, τόσο στη Βουλή όσο και στον δρόμο. Το ΚΚΕ καταψήφισε όλες τις αντιλαϊκές διατάξεις σε βάρος σου, την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστές του στον κλάδο είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα ηγούνται στους αγώνες, στις δίκαιες διεκδικήσεις για την ανακούφισή μας”

Ειδικό φυλλάδιο, με το οποίο απευθύνονται στους ταξιτζήδες, όπου αναδεικνύεται η πλούσια πείρα τους από την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους καλούν να κάνουν τη διαφορά, στηρίζοντας το ΚΚΕ, διακινούν οι Οργανώσεις των ΕΒΕ.

Συνάδελφε ταξιτζή,

Το ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις, απευθύνεται σε σένα και σε καλεί να απορρίψεις τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα που θα δυναμώνουν όσο πλησιάζουμε σε αυτές.

Σε καλεί να αξιοποιήσεις την πείρα σου για να μην πέσεις στις παγίδες που θα σου στήσουν τα κόμματα της αντιλαϊκής διαχείρισης.

Είναι η ώρα να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο για την άθλια κατάσταση που βιώνουμε στον κλάδο μας, που είναι τα μονοπώλια, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν την κερδοφορία τους.

Με κριτήριο τη συσσωρευμένη πείρα από τις κυβερνήσεις

Τα τελευταία χρόνια συσσωρεύτηκε περισσότερο υλικό που αποδεικνύει ότι δεν γίνεται να κερδίζουμε όλοι. Οτι η κερδοφορία των μονοπωλίων προϋποθέτει το τσάκισμα του δικού μας εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας.

Σκέψου καλά:

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που προπαγάνδιζαν τους στόχους της «πράσινης μετάβασης» και πως τάχα θα βγαίναμε όλοι κερδισμένοι. Σήμερα ξέρουμε ότι οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στις διάφορες «πράσινες» μπίζνες, τη στιγμή που ο ταξιτζής πληρώνει πανάκριβο το καύσιμο. Πληρώνει δηλαδή κάθε μέρα την ασύλληπτη φορολογία (ΦΠΑ και ΕΦΚ), αλλά και την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του εμπορίου ρύπων. Πληρώνει κάθε μέρα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ εμπλέκουν τη χώρα για τα μάτια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και του Ζελένσκι.

Αυτοί που μας διαφήμιζαν την «πράσινη» ανάπτυξη, σήμερα μας ζητάνε να αντικαταστήσουμε τα οχήματα, αγοράζοντας τα πανάκριβα ηλεκτρικά, χωρίς καμία αποζημίωση και ενίσχυση, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές και εγγυήσεις ώστε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγέλματος.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ σου έλεγαν ότι μόνο να κερδίσεις έχεις από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Σήμερα γίνεσαι μάρτυρας πώς πάνω στη δική σου δουλειά χτίζουν τα υπερκέρδη τους οι μεγάλες εταιρείες που επεκτάθηκαν στον κλάδο αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Για τα παραπάνω, ψηφίστηκαν νόμοι, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Ακόμα και ο πολυδιαφημισμένος νόμος Σπίρτζη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχα μου δήθεν θα έβαζε νόμους και κανόνες στις διάφορες πλατφόρμες, αποδείχθηκε «άνθρακες ο θησαυρός». Ουσιαστικά πρόκειται για τον νόμο που κατοχύρωσε νομοθετικά τη λειτουργία των ψηφιακών εφαρμογών στις μεταφορές αλλά και γενικά (εστίαση, εμπόριο κ.λπ.) και, ταυτόχρονα, μείωσε περαιτέρω την προμίσθωση των ΙΧ μετά οδηγού.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες συνάδελφοι παραμένουν έρμαια στις ορέξεις μαντράδων και επενδυτών, συνάδελφοι που δουλεύουν ατέλειωτες ώρες για να καλύψουν τα υπέρογκα ενοίκια και τα υπόλοιπα δυσβάσταχτα έξοδα.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ διαφημίζουν χρόνια την ανάπτυξη του τουρισμού ως λύση για την ενίσχυση του εισοδήματός μας. Εμείς όμως ξέρουμε ότι για να αυξήσουμε το εισόδημά μας το περασμένο καλοκαίρι χρειάστηκε να περάσουμε ατελείωτες ώρες πάνω στο τιμόνι, να βιώσουμε ακραίες συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας μας, να στερηθούμε χρόνο από τις οικογένειές μας, πολλοί να μην κάνουν ούτε λίγες μέρες διακοπές. Ενώ η όποια αύξηση του εισοδήματός μας από την τουριστική περίοδο, εξανεμίστηκε από το μεγάλο κύμα της ακρίβειας, για την επιβίωση των οικογενειών μας, για τη συντήρηση των οχημάτων μας και άλλα.

Την ίδια στιγμή, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μας επιβάλλουν ασύλληπτους φόρους για να ταΐζουν με επιδοτήσεις τους μεγαλοεπιχειρηματίες: Με τη φορολόγηση από το 1ο ευρώ, με το τέλος επιτηδεύματος, με τον ΕΝΦΙΑ, με τον ΦΠΑ, με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα. Φορολογούν «ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε» και μετά έχουν το θράσος να δίνουν τα χρέη μας στα «κοράκια» των funds για να μας πάρουν μέχρι και τα σπίτια.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ!

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙ να ζωγραφιστεί στο πρόσωπο όσων ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε, με ένα πολύ πιο ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό του βιοπαλαιστή ταξιτζή, τόσο στη Βουλή όσο και στον δρόμο. Το ΚΚΕ καταψήφισε όλες τις αντιλαϊκές διατάξεις σε βάρος σου, την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστές του στον κλάδο είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα ηγούνται στους αγώνες, στις δίκαιες διεκδικήσεις για την ανακούφισή μας.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΝΔ επιτίθενται στο ΚΚΕ και στους συνδικαλιστές κομμουνιστές. Δεν μπορούν να τους συγχωρέσουν ότι αποκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ότι σπάνε τη σιωπή νεκροταφείου.

 

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: