«Κάτω τα χέρια απ’ τη Σχολή Τυφλών, δεν είναι για τα κέρδη των τραπεζιτών!» – Να ακυρωθεί η πώληση του ιστορικού κτιρίου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρ. Μακεδονίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων Θεσσαλονίκης (ΣΕΕΑΝ), απαιτώντας να ακυρωθεί η πώληση του ιστορικού κτιρίου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων Θεσσαλονίκης (ΣΕΕΑΝ), απαιτώντας να ακυρωθεί η πώληση του ιστορικού κτιρίου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα βγάζει προς πώληση το μερίδιό της στο κεντρικό κτίριο της Σχολής Τυφλών.

Κρατώντας πανό που ανέγραφε «Κοράκια τραπεζίτες, κάτω τα χέρια σας από τη Σχολή Τυφλών» οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη Σχολή Τυφλών, δεν είναι για τα κέρδη των τραπεζιτών!» ενώ αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή του καταστήματος στον οποίο μετέφεραν το αίτημα για την άμεση ακύρωση της πώλησης του κτιρίου και των οικοπεδικών εγκαταστάσεων της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση καλούσαν επίσης ο Σύλλογος Έκτακτου Προσωπικού του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης (Λακκιάς), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Θεσσαλονίκης (Δ’ ΣΕΠΕ), η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Α’ Θεσσαλονίκης (Α’ ΕΛΜΕ),  η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ «Ηλιάτορας».

Τα σωματεία και οι φορείς διεκδικούν ακόμα να περάσει το κτίριο στην ιδιοκτησία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΚΕΑΤ και με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση ανέγερση νέων, σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των τυφλών της Β. Ελλάδας.

«Η 70χρονη λειτουργία της Σχολής Τυφλών μας αναγκάζει να λέμε “όχι δεν πουλάμε”»,  τόνισε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Στέλιος Καζεπίδης, μέλος της ΣΕΕΑΝ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας τις ευθύνες που έχουν για τη σημερινή κατάσταση όλες οι κυβερνήσεις, η Τοπική Διοίκηση, αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που όπως είπε δεν έλυσαν το περιουσιακό πρόβλημα της Σχολής Τυφλών.

Ακόμα, σημείωσε ότι τα σωματεία και οι φορείς θα συνεχίσουν τους αγώνες για αναβαθμισμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και αποκατάστασης για όλους τους τυφλούς.

«Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε από τη συγκεκριμένη τράπεζα να σταματήσει το ξεπούλημα του ΚΕΑΤ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κουρμούλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γκάγκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής διαχρονικής υποβάθμισης στην Ειδική Αγωγή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ακόμα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: