Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου: Τέρμα πια η κοροϊδία με τη γέφυρα του Αυλώνα

Τα έργα που αποβλέπουν στην ασφάλεια του λαού και δεν επιφέρουν κέρδη για μεγάλες επιχειρήσεις, θεωρούνται κόστος για το κράτος των καπιταλιστών και αυτούς που το υπηρετούν και γι’ αυτό βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες για να μην τα προχωρούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τέρμα πια η κοροϊδία με τη γέφυρα του Αυλώνα

  Ενώ η γέφυρα του Αυλώνα παραμένει επικίνδυνη λόγω της προβληματικής στατικότητάς της και του κινδύνου κατάρρευσης, αλλά και λόγω της μειωμένης ορατότητας επειδή δεν κόβονται οι καλαμιές και τα κλαδιά των δέντρων, ο Περιφερειάρχης και ο Έπαρχος εξακολουθούν να εμπαίζουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

  Έχουν περάσει χρόνια από τότε που ο Περιφερειάρχης υποσχόταν ότι θα γινόταν σε λίγους μήνες εκπόνηση μελέτης για παράκαμψη παράλληλη προς τη γέφυρα, και ακόμα είμαστε στη χρηματοδότηση της μελέτης. Μας θυμίζει τη χρηματοδότηση της επικαιροποίησης της μελέτης για το φράγμα Κάσπακα από την προηγούμενη  περιφερειακή αρχή που υποτίθεται είχε εγκριθεί και τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. 

  Παράλληλα, είναι απαράδεκτες οι δικαιολογίες περί «καταγγελίας οικολόγου» για να μην κάνουν το αυτονόητο, το κόψιμο καλαμιών και κλαδιών που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών στο σημείο της γέφυρας, την ώρα που στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζουν «επενδύσεις» εντός περιοχών natura.

  Η ουσία είναι ότι τα έργα που αποβλέπουν στην ασφάλεια του λαού και δεν επιφέρουν κέρδη για μεγάλες επιχειρήσεις, θεωρούνται κόστος για το κράτος των καπιταλιστών και αυτούς που το υπηρετούν και γι’ αυτό βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες για να μην τα προχωρούν.

  Ο Περιφερειάρχης και ο Έπαρχος θα είναι συνυπεύθυνοι μαζί με τις προηγούμενες περιφερειακές αρχές και όλες τις κυβερνήσεις για το ατύχημα – προδιαγεγραμμένο έγκλημα που θα ζήσουμε.

Απαιτούμε

  • Τον άμεσο καθαρισμό της περιοχής της γέφυρας του Αυλώνα για να έχουν πλήρη ορατότητα οι οδηγοί των οχημάτων.
  • Την άμεση εκπόνηση μελέτης και υλοποίηση του έργου παράλληλης προς τη γέφυρα του Αυλώνα παράκαμψης.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: