«Κανείς δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα»!

Μόνο ως απαράδεκτη, προσβλητική και εξοργιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή…

Μνημείο αναλγησίας και υποκρισίας με στόχο την συγκάλυψη του εγκλήματος η ομιλία του Κ. Καραμανλή

Μόνο ως απαράδεκτη, προσβλητική και εξοργιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή.

Ο υπουργός της ΝΔ, επί των ημερών του οποίου σημειώθηκε το τραγικό έγκλημα των Τεμπών, συνέχισε προκλητικά την χυδαία προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, τόσο του ιδίου, της κυβέρνησης, αλλά και της πολιτικής του κέρδους συνολικά, ξεστομίζοντας ότι «κανείς δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα»!

Αφού έσπευσε να δηλώσει ότι τοποθετείται… «αποκλειστικά και μόνο θεσμικά», είπε ότι είχε «ζητήσει από τον Οκτώβρη να κατατεθεί πρόταση σύστασης προανακριτικής για τα Τέμπη, συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθει εδώ να δούμε αν και ποια βάση έχει». Ο Κ. Καραμανλής είχε το θράσος να δηλώσει τα παραπάνω, όταν είναι σαφείς και στοιχειοθετημένες οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του, όπως αυτές καταγράφονται στο Πόρισμα του ΚΚΕ από την εξεταστική επιτροπή, το οποίο απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Μάλιστα, με περίσσιο ύφος και καταχειροκροτούμενος (!) από τους βουλευτές της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν κρύφτηκα και δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», για να συμπληρώσει όμως στη συνέχεια ότι «το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος», δηλαδή στον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών, το οποίο έχουν ψηφίσει και διατηρήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Απόλυτα προσβλητικός απέναντι στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και τον γενναίο αγώνα των συγγενών τους για δικαίωση, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ, είπε ότι «η τραγωδία γίνεται καθημερινό αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης». Παρ’ όλα αυτά και ενώ κάλεσε «να δούμε την αλήθεια», ο Κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι η σύμβαση 717 δεν είχε ολοκληρωθεί την περίοδο του εγκλήματος των Τεμπών, αλλά επιχείρησε να κομπάσει ότι «η σύμβαση ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023».

Προσπαθώντας να ενισχύσει το κυβερνητικό αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, είπε ότι κατηγορείται η κυβέρνηση ότι «δήθεν έχει επινοήσει θεωρία ανθρώπινου λάθους». Φωνάζει ο κλέφτης…

Και πρόσθεσε ότι «ήταν πολλά τα μοιραία λάθη». Απλά παπαγάλισε το αφήγημα της ΝΔ για την παραβίαση του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας, ρίχνοντάς τα στον σταθμάρχη και τους νεκρούς μηχανοδηγούς, παρότι νωρίτερα παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, φωτοσήμανση και αυτόματη πέδηση! Ακόμα, «κάρφωσε» την επικίνδυνη για τον λαό πολιτική της ΕΕ, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα υπέρ της κυβέρνησης ότι «συστήματα ασφαλείας υπάρχουν σε λιγότερο από το 15% του ευρωπαϊκού δικτύου» και πώς «είναι υποχρέωση των κρατών μελών να τα έχουν ολοκληρώσει μέχρι το 2030».

Στη συνέχεια ο Κ. Καραμανλής επιδόθηκε σε έναν απόλυτα υποκριτικό προσωπικό σόου λέγοντας ότι «νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας;». Ισχυρίστηκε ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη με την παραίτησή του, αρά κακώς κατηγορείται για συγκάλυψη και επιτέθηκε μάλιστα λέγοντας ότι «συγκάλυψη είναι οι ψευδείς ειδήσεις και να διαστρεβλώνει κανείς σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνει πολιτικά».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: