Καμία μόνη απέναντι στο trafficking – Η Ηλιούπολη γέμισε ζωή, ενάντια στη σαπίλα

Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν δύο κόσμοι. Ο ένας γνωρίζει την αξία της αλληλεγγύης και βρέθηκε στον δρόμο. Ο άλλος κατέβασε την κλούβα των ΜΑΤ για να θωρακίσει το ΑΤ και συνεχίζει τον τίμιο και ηθικό του βίο, κρύβοντας τη σαπίλα του κάτω από το χαλάκι.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν δύο κόσμοι.

Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν τη γυναίκα σαν εμπόρευμα που θα τους δώσει κέρδος. Σαν ιδιοκτησία τους που μπορούν να την κάνουν ό,τι θέλουν, να τη διαθέσουν στους φίλους τους, σε πελάτες, να καταστρέψουν τη ζωή της. Που νομίζουν ότι μπορούν να μένουν ατιμώρητοι και να φορτώσουν την ευθύνη στο θύμα. Που φορούν στολή, για να έχουν το ακαταλόγιστο. Που κάνουν ως “κρατικοί λειτουργοί” ό,τι κάνουν και στην προσωπική τους ζωή. Που δίνουν προστασία στους βιαστές, στους γυναικοκτόνους, στον δικό τους κόσμο. Που δίνουν συμβουλές στους δράστες πώς θα μπορούσαν να πέσουν στα μαλακά. Που σηκώνουν τη ρομφαία της ηθικής, για να κρύψουν το βόθρο και τη σήψη.

Και στον αντίποδα, υπάρχουν αυτοί που δεν είναι άγιοι, δεν είναι αναμάρτητοι, δε στερούνται αντιφάσεων, αλλά γνωρίζουν πάνω από όλα την αξία της αλληλεγγύης, του συλλογικού αγώνα, της μόνης διεξόδου για ένα πρόβλημα που δεν είναι προσωπικό, δεν είναι ατομικό σαν την ευθύνη που μας τσαμπουνάνε, αλλά είναι πρωτίστως κοινωνικό (γιατί εκεί έχει τις ρίζες του) και πολιτικό (γιατί έτσι μπορεί να βρει λύση).

Αυτός ο κόσμος βρέθηκε χτες βράδυ στους δρόμους της Ηλιούπολης και πραγματοποίησε μια ογκώδη διαδήλωση, που είχε χρόνια να ζήσει η περιοχή. Η πρώτη κατηγορία έστειλε την κλούβα των ΜΑΤ για να κλείσει τον δρόμο προς το τοπικό ΑΤ και συνέχισε ασφαλής να ζει τον δικό της τίμιο και ηθικό βίο, με βάση τις αξίες της.

Ο αγώνας και η σύγκρουση συνεχίζονται…

Ακολουθεί ένα μικρό φωτορεπορτάζ, με εικόνες αλιευμένες από το Τουίτερ.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: