Και οι φασίστες θέλουν τη Γερμανού τους!

Εθνικό είναι το αληθές, έλεγε ο Σολομός. Εκτός και αν το αληθές δεν είναι πολύ βολικό για την εξουσία, οπότε βαφτίζεται αντεθνικό και επικίνδυνο. Για την κυβέρνηση και το έθνος των εκμεταλλευτών που εκπροσωπεί.

Εθνικό είναι το αληθές, έλεγε ο Σολωμός. Εκτός και αν το αληθές δεν είναι πολύ βολικό για την εξουσία, οπότε βαφτίζεται αντεθνικό και επικίνδυνο. Για την κυβέρνηση και το έθνος των εκμεταλλευτών που εκπροσωπεί.

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το έθνος, όταν κάνει επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο. Αλλά αν πει κάποιος δημόσια αυτό που προορίζεται για το εγχώριο ακροδεξιό κοινό, ότι δηλαδή γίνονται επαναπροωθήσεις, είναι παράνομες, αλλά έχουν την κρυφή ανοχή της ΕΕ, είναι αντεθνικό στοιχείο. Πόσο μάλλον όταν δίνει βήμα σε έναν διασώστη, που ρισκάρει τη δική του ζωή για να σώσει αυτές των προσφύγων που ρίχνονται απελπισμένοι στο πέλαγος. Τότε μπαίνει στο ακροδεξιό στόχαστρο, ακόμα κι αν είναι μια δημοσιογράφος της κοσμικής ζώνης, υπεράνω πολιτικής υποψίας.

Κι αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για το κυνήγι αντεθνικών μαγισσών που έχουν εξαπολύσει δεξιά τρολ -και όχι μόνο- στα social media τις τελευταίες ημέρες. Η βασική διαφορά με την Ολλανδή δημοσιογράφο είναι ότι εκείνη τόλμησε να εκθέσει τον μεγάλο ηγέτη, οπότε υπήρχε πλήρης σύμπνοια ενάντια στον “εθνικό εχθρό” που παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν και “σπιτώνει μαύρους για να ικανοποιείται σεξουαλικά”, οπότε η απαραίτητη δολοφονία χαρακτήρα ήταν ενορχηστρωμένη άνωθεν, χωρίς παρεκκλίσεις. Ενώ στη Γερμανού, έγινε περίπου το ίδιο, αλλά υπήρξε και μια μικρή κατανομή ρόλων -κατά το παιχνίδι “καλός και κακός μπάτσος”.

Ποια είναι η ουσία σε όλα αυτά; Όχι να ηρωοποιήσουμε τη Γερμανού για τα αυτονόητα. Αλλά να αναδείξουμε πως όταν μπαίνει στο στόχαστρο κάποιος για τα αυτονόητα, μαζί με το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης – επιλογής καλεσμένων, τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ελληνικής Δανιμαρκίας, που καμώνεται τη φιλελεύθερη…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: