Η στέρηση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη από τη δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικά μέσα δεν θα περάσει!

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τις περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογία των διαβητικών. ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, στη 1μμ, στο Υπουργείο Υγείας. Ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας η μόνη διέξοδος!

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Στο όνομα των κερδών θυσία οι ζωές των διαβητικών τύπου 1!

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τις περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογία των διαβητικών.

Οι γονείς και κηδεμόνες συμμετέχουμε την Δευτέρα 22 Αυγούστου στη 1μμ στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 19)

Στην λογική κόστους-οφέλους είναι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ που δημοσίευσε η κυβέρνηση, κατακαλοκαιρο, στις 8 Αυγούστου, που μειώνει  την αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες για τους διαβητικούς τύπου 1.

Τα παιδιά μας,  οι άνθρωποι μας, σε κίνδυνο!

Διαχρονικό είναι το έγκλημα σε βάρος των χρονίως πασχόντων, των Αναπήρων, που συντελείται από τις  κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων, με τις μειώσεις των δαπανών για την υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή και την αποκατάσταση. Δεκάδες άλλωστε είναι οι αποφάσεις, τουλάχιστον, τα τελευταία 10 χρόνια, για επιβολή συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, κόψιμο θεραπειών (φυσικοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, έργο θεραπείες, , λογοθεραπειες,), αναλώσιμα και τεχνολογικά βοηθήματα. Στο όνομα των κερδών, των φαρμακευτικών εταιριών, των αναλώσιμων, των τεχνικών και τεχνολογικών βοηθημάτων, της βιοϊατρικής τεχνολογίας, γίνονται  θυσία η υγεία, οι ζωές των ασθενών με χρονιές παθήσεις, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση των παιδιών  με σακχαρώδη  διαβήτη. 

Γονείς και κηδεμόνες, προειδοποιούμε, αυτή η βάρβαρη απόφαση της κυβέρνησης, σηματοδοτεί και κάτι ξεχωριστό, θέλουν να αποκλείσουν τα παιδιά, τους ανθρώπους των λαϊκών οικογενειών από σύγχρονες θεραπείες, τις λεγόμενες «ακριβές», στη λογική του ενός ελάχιστου πακέτου παροχών, από τον ΕΟΠΥΥ, το κράτος και από και πέρα οποίος έχει να πληρώσει, καλώς. 

Είναι θέμα ζωής, αυτή η απόφαση να πάει στον «αγύριστο». 

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατέψουμε την υγεία, τη ζωή, των παιδιών μας, , των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας. 

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε αυτά που σήμερα η σύγχρονη επιστήμη επιτάσσει, να έχουν πρόσβαση όλοι, σε όλα, που έχουν ανάγκη, χωρίς καμία επιβάρυνση, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Διεκδικούμε:

  • Δωρεάν όλα τα σύγχρονα θεραπευτικά μέσα για όλους τους ασθενείς, χρόνιους πάσχοντες, παιδιά με αναπηρίες αλλά και για τους διαβητικούς , φάρμακα, αντλίες νέας τεχνολογίας, αναλώσιμα, εξετάσεις, είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε είναι ανασφάλιστοι.
  • Κανένας διαχωρισμός, καμία εξαίρεση, κανένας αποκλεισμός, κανένα πλαφόν. 
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΣΕΑΑΝ και της Επιτροπής Αγώνα Μητέρων Παιδιών με διαβήτη. 

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα, στη 1μμ, στο Υπουργείο Υγείας. 

Ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας η μόνη διέξοδος!!!

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους ανθρώπους μας. 

Θα νικήσουμε!! 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση, για περικοπές των  αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς.

Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 1μμ παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 19)

             Τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας δεν μπαίνουν στο ζύγι της πολίτικης της κυβέρνησης, στη λογική κόστους οφέλους.

Στις 8 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε απόφαση του ΕΟΠΥΥ, που μειώνει την αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες εν είδη τεχνητού παγκρέατος, για τους διαβητικούς τύπου 1. Η μείωση αυτή φτάνει περίπου τα 130€ το μήνα, μιας και η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πηγαίνει στα 20€. Για να λειτουργήσει η αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες το μήνα. Οι αισθητήρες αυτοί, είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί λειτουργούν μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, και μπορεί ο ίδιος ο ασθενής, ο φροντιστής, πολύ περισσότερο ο γονιός των παιδιών να επεμβαίνει, όταν το παιδί πάει να κάνει υπογλυκαιμία και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

            Τα παιδιά μας οι άνθρωποι μας σε κίνδυνο!

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που χρόνια τώρα μέσω των κανονισμών των παροχών του ΕΟΠΥΥ, το γνωστό ΕΚΠΥ, προχωρούν βήμα-βήμα μέσω των περικοπών, τη λογική ενός ελάχιστου πακέτου παροχών και από κει και πέρα ο καθένας ανάλογα με το πορτοφόλι του θα έχει και τις ανάλογες παροχές. Άλλωστε, η ίδια η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ομολογεί ότι στηρίζεται στους νόμους όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και στη λογική των κλειστών προϋπολογισμών. Στα πλαίσια αυτά, εξομοιώνει την αποζημίωση των αισθητήρων προς τα κάτω με το κόστος των παροχών των ταινιών μέτρησης σακχάρου γενικότερα για τους διαβητικούς όπως οι ίδιοι παραδέχονται.

Πέρα για πέρα αντιδραστική και προκλητικά ταξική η παραπάνω απόφαση. Για τα παιδιά των εργαζόμενων, για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς οι κατακτήσεις της επιστήμης όπως είναι οι νέοι τύποι των αντλιών ρύθμισης σακχαρώδους διαβήτη δεν θα είναι διαθέσιμοι. «όποιος θέλει να πάει στην ελεύθερη αγορά να τ’ αγοράσει!!» «500€ για την αντλία το πολύ, ενώ αυτή στοιχίζει 7.000€ και 20€ για τον αισθητήρα ενώ στοιχίζει 50€»

            Άλλωστε, αυτή τη λογική έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους οι ανασφάλιστοι διαβητικοί που καταταλαιπωρούνται για τα φάρμακά τους και τα αναλώσιμα, και άλλοι χρόνια πάσχοντες, ενώ ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί από τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του διαβήτη, αφού μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις κάτω από ειδικές διαδικασίες, δίνονται κάποιες εγκρίσεις για αντλίες, μετρημένες στα δάκτυλα, όταν μόνο τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες.

 Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τον εαυτό μας, τους ανθρώπους μας.

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε σε αυτά που σήμερα η σύγχρονη επιστήμη επιτάσσει να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι τα έχουν ανάγκη .

            Ορθώνουμε ανάστημα, μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα Γονιών, τη ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, μέσα από τους Συλλόγους των Χρονίως Πασχόντων για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση, με αγωνιστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ξεκινάμε με παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 22 Αυγούστου 1μμ στο υπουργείο Υγείας.

            Ούτε ευρώ, από τις τσέπες των γονιών των λαϊκών οικογενειών για τα αναλώσιμα που σήμερα είναι απαραίτητα για κάθε παιδί, για τον κάθε διαβητικό, που τα έχει ανάγκη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκλείσει από τα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, της τεχνολογίας, τους πάσχοντες από διαβήτη, τα παιδιά μας. Δεν θα τους αφήσουμε να κόβουν τα αναγκαία μέσα για την προστασία της ζωής, της υγείας των χρονίως πασχόντων και από την άλλη να πριμοδοτούν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με δις. εκατομμύρια ευρώ.

Ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας μόνη διέξοδος!!!

  • ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ, ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: