“Για τις συλλογικές συμβάσεις, δεν είχες την ίδια ευαισθησία…” – Ο Αλ. Μπουρδούμης απαντά στην κίνηση του Σερβετάλη

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό σου και την αξία σου, πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό.

Ο Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποσυρθεί από την παράσταση “Ρινόκερος”, γιατί αρνήθηκε να παίζει μόνο για το κοινό που έχει εμβολιαστεί, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις έρχεται από τον ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη, που απευθύνεται προσωπικά στον Σερβετάλη, σημειώνει πως δεν είχε τις ίδιες ευαισθησίες για τις συλλογικές συμβάσεις και την ανεργία των συναδέλφων του και σχολιάζει πως το πιο ιερό είναι το δικαίωμα της εργασίας.

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη – πώς να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: