Φανούρης Καρούτσος: Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας! Δε θα γίνει η απώλεια συνήθεια!

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις συνδικάτων και συλλόγων την Τετάρτη 29/11/2023 στον Εύδηλο, και την Πέμπτη 30/11/2023,  στο Νοσοκομείο στον Άγιο Κήρυκο. 

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ικαρίας, Φανούρη Καρούτσου, για τις κινητοποιήσεις για την Υγεία:

“Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις συνδικάτων και συλλόγων την Τετάρτη 29/11/2023 στον Εύδηλο, και την Πέμπτη 30/11/2023,  στο Νοσοκομείο στον Άγιο Κήρυκο. 

  Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και δράση είναι η δική μας ασπίδα προστασίας απέναντι σε βάρβαρες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που απειλούν να καταργήσουν πλήρως κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας Περίθαλψης, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα στα ερείπια του ΕΣΥ που οι ίδιες κατεδάφισαν και στα συντρίμμια των στοιχειωδών δικαιωμάτων των υγειονομικών.

 Σήμερα  κάνουμε  για μια φορά ακόμα  καθαρό ότι: 

Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συγχωνεύσεων και μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων.

Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Υποστηρίζοντας όσες κινητοποιήσεις διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας των νησιών μας, μέσα από ένα  σύστημα υγείας που θα είναι πραγματικά δημόσιο και δωρεάν. 

Ενώνουμε την φωνή μας με τα συνδικάτα  διεκδικώντας:

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας -Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας – Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ. (Άμεση ενίσχυση κενών θέσεων νευραλγικών τμημάτων του νοσοκομείου με παροχή κινήτρων προσέλκυσης. Άμεση στελέχωση Κέντρου Υγείας & Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό).

Προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων. ΌΧΙ στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Καμία απόλυση υγειονομικού. ΌΧΙ στις μετακινήσεις υγειονομικών και στα μπαλώματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας.

ΌΧΙ σε συγχωνεύσεις, και κλείσιμο των Δημόσιων Μονάδων Υγείας. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους  Ικαριώτες να διεκδικήσουν  οργανωμένα, με επόμενο βήμα την συγκέντρωση  σωματείων και φορέων την Τετάρτη   29/11/23   στον Εύδηλο (στις 19:00), όπως και στην κινητοποίηση την Πέμπτη  30/11/23  στο Νοσοκομείο στον Άγιο Κήρυκο (στις 12:00).

 Για να αναδείξουμε τα προβλήματα του δημόσιου Συστήματος Υγείας στα νησιά μας.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: